Mehmet Akif Ersoy Şiirlerle Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Şiirlerle Anıldı

Gebze Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze şubesinin ortaklaşa düzenlediği "Sürgündeki Palto" isimli program Kent Meydanında bulunan kültür...

Gebze Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze şubesinin ortaklaşa düzenlediği "Sürgündeki Palto" isimli program Kent Meydanında bulunan kültür salonunda gerçekleşti.

Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin okunduğu programın açılış konuşmasını Gebze Belediye Başkan yardımcısı ve Türkiye Dili ve Edebiyat Derneği Gebze Şube Başkanı Nilay Ayran yaptı. Ayran konuşmasında milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un örnek hayatına değindi. Ayran" Akif kişiliğiyle, hayata karşı duruşuyla ve vatan sevgisiyle bizlere bu gün örnek olmaya devam ediyor. Değerli büyüklerimize, atalarımıza olan minnet borcumuzu asla ödeyemeyiz. Gayemiz en azından onları bir araya gelip anarak bir nebze olsun minnet borcumuzu yerine getirmek." dedi. Ayran başka bir programı nedeniyle geceye katılamayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in selamını salondaki konuklara iletti.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği öğrencilerinin Mehmet Akif Ersoy şiirlerini seslendirdiği oratoryo gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Programın son bölümünde Musa Yaşaroğlu, Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletinde yerinin neden bu kadar ayrı olduğunu anlatırken, "Bundan sonra yapmamız gereken tek bir şey var, oda gençleri yetiştirmek, Akifler yetiştirmek. Eğer bunu gerçekleştiremezsek iyi bir akıbet bizi beklemiyor. Ben inanıyorum ki Asım'ın nesli tekrar dirilecek ve bu ülke yine ihya olacak" dedi. Programın sonunda Musa Yaşaroğlu okurları için kitaplarını imzaladı.