MERCEDES BENZ TÜRK HAFİF TİCARİ ARAÇLAR SATIŞ GENEL MÜDÜRÜ AKDENİZ: -TÜRKİYE HAFİF TİCARİ ARAÇLAR AÇISINDAN BÜYÜK BİR PAZAR -TİCARET VE PAZAR OLARAK BAKTIĞIMIZDA TÜRKİYE DİNAMİK BİR ÜLKE

MERCEDES BENZ TÜRK HAFİF TİCARİ ARAÇLAR SATIŞ      GENEL MÜDÜRÜ AKDENİZ:     -TÜRKİYE HAFİF TİCARİ ARAÇLAR AÇISINDAN BÜYÜK      BİR PAZAR     -TİCARET VE PAZAR OLARAK BAKTIĞIMIZDA TÜRKİYE      DİNAMİK BİR ÜLKE

Fikri Cinokur - Mercedes Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Satış Genel Müdürü Tufan Akdeniz, Mercedes Benz Türk olarak Almanya'daki meslektaşlarını, Türkiye'nin çok ciddi bir pazar olduğuna ikna ettiklerini bildirerek, "Türkiye hafif ticari araçlar açısından

Fikri Cinokur - Mercedes Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Satış Genel Müdürü Tufan Akdeniz, Mercedes Benz Türk olarak Almanya'daki meslektaşlarını, Türkiye'nin çok ciddi bir pazar olduğuna ikna ettiklerini bildirerek, "Türkiye hafif ticari araçlar açısından büyük bir pazar. Mercedes Benz Türk'ün hafif ticari araçlardaki aylık satışını Yunanistan yıllık bazda gerçekleştiriyor. Ticaret ve pazar olarak baktığımızda Türkiye dinamik bir ülke..." dedi.

Mercedes Benz Türkiye Ticari Hafif Araçlar Satış Genel Müdürü Tufan Akdeniz AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafif ticari araç satışlarında, Mercedes Benz Türk'ün, Mercedes dünyası içinde gurur ve onur verici başarı gösterdiğini dile getirerek, "Türkiye'nin hafif ticari araçlar pazarı Avrupa'da ikinci, üçüncülüğe oturmaya aday durumda" diye konuştu.

Tufan Akdeniz, Mercedes Benz olarak Türkiye'nin de içinde yer aldığı Avrupa'nın seçilmiş altı ülkesi ile 2012'den itibaren nasıl yeni ürünler getireceğiz diye bir çalışma, iş paketleri bulunduğunu, bu altı ülkenin Mercedes Benz hafif ticari araç satış direktörlerini İstanbul'a getirdiklerini, Türkiye pazarını onlara gösterdikleri söyledi.

Mercedes Benz Türk'ün hafif ticari araçlarda yerli üretim konusunda yatırım planları bulunmadığını belirten Akdeniz, piyasaya yeni ürünler sunacaklarını kaydetti.

Akdeniz, şöyle dedi:

"Yeni dönemde artan pazar payı ve artan rakamlarla birlikte yeni ürünler sunuyor olacağız. Ürünlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Bu ürünler arasında da Türkiye'ye özgü ürünler var. Hafif ticari araçlarda geçen yıl 5 bin 200 araç satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. İki yıl öncesine göre hafif ticari araçlarda pazar paylarını ikiye katladıklarını belirten Akdeniz, şunları kaydetti:

"Kriz sonrası pazar payını ikiye katlamak çok önemli. Araçlarımız ilk yatırım maliyetleri açısından bakıldığı zaman en büyük yatırım kalemi olan araçlar.

Hafif ticari araç satışlarında 2009'a göre, geçen yıl yüzde 30 büyüdük. Avrupa'da bu büyüme yok. 2010 yılının Aralık ayı ivmesi aynen Ocak ve Şubat ayında da devam ediyor. 2011'de hafif ticari araçlardaki büyümemiz Mercedes Benz olarak yüzde 20-30'un üzerinde olacak. Pazar o kadar büyür mü büyümez mi onu bilmiyorum ama biz pazardan daha fazla büyüyeceğiz. Zaten ocak ayı kapanışında bu gerçekleşti. Geçen yılı yüzde 8 pazar payıyla kapattık. Bu yılın Ocak ayında pazar payımızı yüzde 11'e çektik ama yüzde 10'da tutunmaya çabalıyoruz."