MetroPOLL'ün son anketinden ''kriz mriz yok'' diyenlere soğuk duş etkisi

MetroPOLL'ün son anketinden ''kriz mriz yok'' diyenlere soğuk duş etkisi
Güncelleme:

Türkiye'de yüksek enflasyon, ekonomik dar boğaz ve vatandaşın geçim sıkıntısı her geçen gün biraz daha artarken MetroPOLL'ün son ekonomi anketi en acı Türkiye gerçeklerini gözler önüne serdi...

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, vatandaşların mevcut gelirleriyle geçinebilmek için aldıkları tedbirleri araştırdıkları bir anketi sosyal medya hesabından paylaştı.

MetroPOLL Araştırma'nın son anketi, vatandaşlarının yüzde 50,3'ünün yemek öğünlerini azalttığını ortaya çıkardı. Katılanların yüzde 31,9'u ise mevcut gelirleriyle geçinmek için bazen aç kaldığını ifade etti.

Ankete göre, ekonomik durum nedeniyle son aylarda özel araç kullanmayı bıraktığını söyleyen araç sahiplerinin oranı yüzde 63, et tüketmeyi bıraktığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 62 olarak tespit edilirken, vatandaşların yüzde 58'inin çamaşır yıkamayı bıraktığı ortaya çıktı.

MetroPOLL'ün anketinde kalın giyinip evi ısıtmadığını söyleyenlerin oranı yüzde 53,7 olarak ölçüldü. Vatandaşın yüzde 57,9'u ise tasarruf edebilmek için daha az çamaşır yıkadığını söyledi.

AKARYAKIT FİYATLARI BEL BÜKTÜ

Akaryakıta haftada birkaç kez gelen zamlar vatandaşın özel araba kullanmasını zorlaştırırken, kara yoluyla ulaştırılan temel gıda ve giyecek gibi ürünlerin fiyatlarının da büyük oranda zamlanmasına neden olmuştu.

Anket araştırmasında, özel araç sahiplerinin yüzde 62,5'i, araçlarını kullanmayı bıraktıklarını belirtti.

metropoll araştırma ekonomi anketi sonuçları