Mhp İlçe Başkanı Mutlu, Uygur Ve Görmez’i Eleştirdi

Mhp İlçe Başkanı Mutlu, Uygur Ve Görmez’i Eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, Başkan Yardımcısı Tevfik Taner Aygüneş ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında CHP'li Belediye Başkanı İsmail Uygur ile AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez'i

- Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, Başkan Yardımcısı Tevfik Taner Aygüneş ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında CHP'li Belediye Başkanı İsmail Uygur ile AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez'i eleştirdi.

Belediye Başkanı Uygur'a yüklenen Mutlu, “Torbalımız kötüleşiyor, bölünüyor, çirkinleşiyor ve her geçen gün yaşanılmaz bir hal alıyor. Sayın İsmail Uygur’un reklam panolarında ‘Torbalımız Değişiyor, Gelişiyor, Güzelleşiyor’ yazıyor. Maalesef biz de diyoruz ki; Sayın İsmail Uygur’un işbilmezliği sayesinde Torbalımız kötüleşiyor, bölünüyor, çirkinleşiyor ve her geçen gün yaşanılmaz bir hal alıyor. Bunun en bariz örneği de; Torbalı'yı bir çevre ve imar felaketiyle karşı karşıya bırakacak olan hızlı tren projesinin demir korkulukları ve yapılacak olan araç ile yaya üst geçitleridir” dedi.

MHP olarak hızlı trene değil, yapılan mantıksız, modern şehirciliğe yakışmayan projelere karşı olduklarını kaydeden Yurdadoğ Mutlu, “İZBAN projesinin yeraltına alınması bu kadar zor muydu? MHP olarak siyah çelenk bırakarak dikkat çekmek istediğimiz ve tepki gösterdiğimiz bu ucube projeye niçin hiç kimse karşı çıkmadı. Sessiz ve tepkisiz kaldığımız sürece Torbalı hak ettiğini alamayacaktır. Nüfusu 150.000 dayanmış bir ilçeye trafik yükünün 3 tane üst geçit ve birkaç tane yaya geçidi ile nasıl sağlanacağı tam bir muammadır. Sayın İsmail Uygur’a tavsiyemiz göz boyama işlerinden vazgeçip, Torbalıya çağ atlatacak olan bu İZBAN hattını yer altına aldırmasıdır. Böylece Torbalımıza mükemmel bir bulvar kazandırılmış olacak, hem de ilerde trafik keşmekeşliği yaratacak üst geçitlere gerek kalmayacaktır” diye konuştu.

"DEV AKVARYUM YAPACAĞINA, YOLLARDAKİ ÇUKURLARI KAPATSIN"

Seçimlerin Torbalı için kilit rolü oynayacağını savunan Mutlu, “Eğer Sayın Uygur yapamayacaksa; park, bahçe ve kafeterya işlerine devam etsin, seçimden sonra vizyon ve öngörü isteyen büyük projeleri biz yaparız” dedi.

Hızlı tren hattını incelemek üzere ve yasal olarak yapılabilecekler hakkında rapor hazırlamak için konusunda uzman kişileri Torbalı’ya getireceklerini anlatan Mutlu, “Önümüzdeki hafta üst geçitlerle ilgili olarak MHP İl Başkanlığımızdan incelemelerde bulunmak üzere mühendis ve avukatlardan oluşan bir ekip gelecek. Bu projenin Torbalımızı mahvetmemesi için idari ve hukuki olarak ne gerekiyorsa onu yapmaya kararlıyız” şeklinde konuştu..

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e de yüklenen MHP’li başkan, “AKP İlçe Başkanı ve ekibi, bu projeye bu şekliyle destek vermekle Torbalı ve halkına en büyük kötülüğü yapmıştır. Her zaman olduğu gibi buna karşı da tepkisiz kalmaları manidardır" görüşünü savundu.

"DEV AKVARYUM LÜZUMSUZ BİR HİZMET"

Torbalı Belediyesi’nin Kültür Sarayı bahçesine yapmış olduğu dev akvaryumu da "lüzumsuz bir hizmet" olarak nitelendiren Mutlu, şöyle devam etti: “Hiç zahmet etmesinler. Şehir içi yollarında bulanan birikmiş su çukurlardan birine balık bıraktıklarında zaten çevrenin en büyük akvaryumunu masrafsız yapmış olacaklardır. Evinin olduğu sitenin önündeki dereye ve gölete çözüm bulamayan bir belediye başkanı Torbalı’nın vizyonuna ne katabilir ki? İki yıldır Torbalılı bozuk ve tozlu yollarla boğuşmaktadır.Bu nasıl bir alt yapı çalışmasıdır ki, iki yıldır bitirilememiştir. Bu beceriksizliğin, plansızlığın ve vurdumduymazlığın en iyi örneğidir. Ama bunun cevabını Torbalı halkının yerel seçimlerde sandıkta vereceğine inancım tamdır.”

"UYGUR TARAFSIZ BELEDİYE BAŞKANI OLAMIYOR"

İsmail Uygur’un tarafsız bir belediye başkanı olamadığını iddia eden Yurdadoğ Mutlu, “Sayın Belediye başkanı derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının içini dizayn etmeye çalıştığı vakti, bu sorunlara ayırsaydı Torbalı her halde bu durumda olmazdı. Bu arada Torbalı sanayi sitemizin durumu da içler açısıdır. İlgisiz ve perişan bir durumdadır. Bir belediye başkanı ve Esnaf Odası, sanayi sitesine ancak bu kadar ilgisiz olabilir. Sanayi esnafı dükkanlarının önünde oluşan göletlerde balık avına çıkmaktadır. Bizim belediyecilik anlayışımızda sanayi sitemiz göz bebeğimiz olacaktır. Belediye seçimlerinden sonra ilk icraatımız sanayi sitemize yönelik olacaktır. Sanayi sitemizi Torbalımıza yakışır bir şekilde modern bir yapıya kavuşturacağım. Bu sanayi esnafımıza ülkücü ve Yurdadoğ Mutlu sözü olsun” dedi.

"OKUL SORUNUNU ÇÖZÜN"

Yeni yapılacak okulların ruhsatını vermediğini öne sürdüğü Torbalı Belediyesi’ne ve AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e eleştirilerini sürdüren Mutlu, “Bu okul işi de malesef devlet hastane işine dönmüştür. Adnan Yaşar Görmez ile İsmail Uygur’un kısır çekişmesi neticesinde çocuklarımız yollarda telef olmaktadır. Bu kısır çekişmeden vazgeçilip, özellikle Karakuyu Mahallesi başta olmak üzere okul sorunu olan mahallelerimizin okulları bir an önce yapılmalıdır. Nedense belediye meclisindeki kararlarda çok iyi anlaşan bu ikili hizmete gelince uyumsuzluk göstermektedir” diyerek sözlerini tamamladı.