Milli Eğitim Bakanı Tekin'den yeni ''kız okulları'' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den yeni ''kız okulları'' açıklaması
Güncelleme:

"Kız okulları açılmalı" önerisiyle karma eğitimi hedef aldığı gerekçesiyle eleştirilen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Öyle demek istemedim. Niyetim kız çocuklarının okumasıydı” dedi.

Daha önce karma eğitimin zorunlu olmadığını savunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında, “Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin en baştaki argümanı, ‘Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum’ oluyor. Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz. Veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli. Karma eğitime karşı olduğum söyleniyor ancak tam tersine özgürlükçüyüm” dedi.

“Tekin’in asıl niyetinin ilkokuldan itibaren kız okulu açmak ve bu şekilde karma eğitimi delmek olduğu, bakanlığın üst kadrolarının da bunu kabul ederek destek olacak kişilerden seçildiği, bu konuda kamuoyunun hazırlanacağı” yorumları yapıldı. Tekin’e gelen tepkilerin, geri adımla sonuçlandığı iddia edildi. Tekin’in, açıklamalarının ardından çevresine kendisini “Derdimi anlatamadım” sözleriyle savunduğu iddia edildi. “Kendimi yanlış ifade ettim, öyle demek istemedim” dediği belirtilen Tekin’in, “karma eğitime karşı çalışmalar yapılabileceği” yönündeki yorumlara işaret ederek “Böyle bir niyetim yok, böyle bir hazırlık da yok. Niyetim kız çocuklarının okumasıydı” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

 

Cumhuriyet