MKYK, Binali Yıldırım başkanlığında toplanacak !

MKYK, Binali Yıldırım başkanlığında toplanacak !

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yarın 13.00'da partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerini toplayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AK Parti Kongresi’nin hemen ardından ilk önce BaşbakanAhmet Davutoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bakanlar Kurulu’nun istifasını sundu. Erdoğan, istifayı kabul ederken yapılan açıklamada, “Bugüne kadar geçen hizmetleri için teşekkürlerini ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlar Kurulu’nun, yeni hükümet kurulana kadar göreve devam etmesini istemiştir” denildi.

Davutoğlu’ndan yarım saat sonra Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Binali Yıldırım’ı kabulü yaklaşık bir saat sürdü.

Erdoğan, Yıldırım’ı “Hoş geldiniz” sözleriyle karşıladı. Yıldırım’a görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah mahcup etmesin, inşallah” dedi. Yıldırım da “Allah razı olsun” karşılığını verdi. Erdoğan, Yıldırım’ı 65.Cumhuriyet Hükümeti’ni kurmakla görevlendirdi.

Yıldırım, bugün ilk mesaisini için saat 12.00 sıralarında AK Parti Genel Merkezi’ne geçecek. Yıldırım saat 13.00’te AK Parti Genel Merkezi’ndeki MKYK toplantısına başkanlık edecek.

Cihan