Mma Elit Kemer Organizasyonu

Mma Elit Kemer Organizasyonu

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen organizasyona yaklaşık 300 sporcu katılıyor


ANTALYA (AA) - Karma Dövüş Sanatları (MMA) Federasyonu tarafından düzenlenen MMA Türkiye Seçmeleri ve MMA Elit Kemer Organizasyonu Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.
Göynük Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyona, 70'i kadın yaklaşık 300 sporcu katılıyor. Organizasyonda müsabakalar, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde mma light, mma full ve mma elite branşlarında oynanıyor.
Organizasyon sonrası dereceye giren sporcular, yurt dışındaki müsabakalarda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacak.
Türkiye MMA Federasyonu Başkanı Ali Arık, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyonlarının 3 yıl önce kurulduğunu belirterek, güzel organizasyonlar yaptıklarını söyledi.
Arık, düzenledikleri organizasyonlarda geleneksel kemer şampiyonaları olduğunu anlatarak, "Bunlardan birini Kemer'de yapıyoruz. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'e katkılarından dolayı teşekkür ederim. MMA kemer müsabakalarında sporcular en tepe çıkmak için mücadele ediyor. Şampiyon olan sporculara federasyonumuzun MMA kemerini veriyoruz. Bu kemeri alan sporcular, Türk Milli Takımı'nı oluşturuyor. Güreşte olduğu gibi bizde de kemer ağası var. Antalya'da da talep olursa bir kemer ağası belirleyeceğiz" diye konuştu.
Karma Dövüş Sanatları (Mixed Martial Arts), diğer mücadele sporlarında kullanılan ve çok geniş mücadele teknikleri içeren, tam temas mücadele sporudur. MMA, kafes dövüşü olarak da bilinmektedir.
Organizasyon, 7 Mart Pazartesi günü sona erecek.