Murat Hazinedar'dan kadınlara %30 indirim müjdesi !

Murat Hazinedar'dan kadınlara %30 indirim müjdesi !

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’dan kadına Şiddet uyarısı..

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çarşıda kadınlara karanfil dağıtan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, ilçede ünlü bir balıkçıda kadınların darp edildiği yönündeki iddiaları değerlendirdi. Kadınlarla birlikte çarşıda basın açıklaması yapan Hazinedar, "Beşiktaş'ta demokratik saygının, insana saygının, kadına saygının, erkekliğe yakışanın aslında örneğini bundan sonra vermek için çok katı tedbirler almaya son derece kararlıyız" dedi.

4(1)-001.jpg

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çarşıda kadınlara karanfil dağıttı. Başkan Hazinedar, daha sonra kadınlarla birlikte çarşı içinde basın açıklaması yaptı.

İlçede faaliyet gösteren ünlü bir balıkçıda gelen hesaba itiraz ettikleri gerekçesiyle işyeri çalışanları tarafından darp edildikleri iddia edilen kadınlarla ilgili açıklama yapan Başkan Hazinedar, kadına yönelik şiddeti kınadı.

Başkan Hazinedar, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir basın toplantısını Beşiktaş Belediyesi'nde gerçekleştirmek arzusundayken, birkaç gün önce çarşıda İstanbul'un kalbi Beşiktaş'ımızda çok üzücü bir olay yaşadık. Hiç şüphesiz Beşiktaş'ta yaşanan her olay olumlu veya olumsuz Türkiye'nin gündemine düşüyor. Muhtemelen çok benzerlerini Türkiye'nin farklı noktalarında yaşadığımız bu kadına yönelik şiddetin bir örneğini yaşadık" dedi.

6(1)-001.jpg

"KATI TEDBİRLER ALMAYA SON DERECE KARARLIYIZ"

Kadına yönelik şiddetin genel bir sorun olduğunu belirten Başkan Hazinedar, şunları söyledi: "Maalesef erkeklerden kaynaklanan kadın ölümlerinin her geçen gün sayısının arttığı, bütün yasal düzenlemelere rağmen sayısının arttığı ortamda biz bugünü daha pozitif şeylerle, yani kadının hayatına, kadının hayatımıza sunduğu ve bizim sunabileceğimiz yerel yönetimlerden yola çıkarak bizim sunabileceğimiz güzel şeyleri konuşmak için 8 Mart'a hazırlanmıştık. Esnaflığı hak etmeyen bir esnafımızın ve onun çalışanlarının yaptığı kötü muameleyi konuşuyoruz. Biz buna yönelik olarak Beşiktaş Çarşı'dan esnaf derneği ile beraber en şiddetli tepkiyi göstermek istiyoruz. Hem idari kararlarımızla, hem de fiili olarak her türlü müeyyideyi bugün ve bundan sonra Beşiktaş'ta demokratik saygının, insana saygının, kadına saygının, erkekliğe yakışanın aslında örneğini bundan sonra vermek için çok katı tedbirler almaya son derece kararlıyız."

BEŞİKTAŞ ÇARŞI'DA KADINLARA YÜZDE 30 İNDİRİM

Başkan Hazinedar, ayrıca kadınlara müjde vererek, çarşıda bulunan esnafın kadın müşterilere Pazar akşamına kadar yüzde 30 indirim sağlayacaklarını belirterek, "Bu noktada bütün esnafımıza, bugün bize destek veren 8 Mart Kadınlar Günü'nden başlayarak, Pazar akşamına kadar tüm kadınlarımıza ben yüzde 25 teklif etmiştim, onlar yüzde 30 indirim sunacaklar" dedi.

"DARP OLAYI YAŞANMADI"

Olayın yaşandığı balıkçının işletme sorumlusu Erdal Yel ise iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Darp asla olmadı. Böyle biz zan altında kalıyoruz. İnsanlar kötü gözle bakıyor. Böyle bir olay yaşanmadı" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Başkan Hazinedar ve kadınlar çarşıda karanfil dağıtarak hep birlikte Çırağan Hizmet Binası’na giderek Türkiye’de ilk kez yapılan Kadın Dayanışma Merkezi’ni açtı.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN 8 MART’TA ANLAMLI AÇILIŞ!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Beşiktaş Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi açıldı. Beşiktaş Belediyesi Çırağan Hizmet Binasında gerçekleşen açılışa Beşiktaş Belediye Başkan’ı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcıları ve çok sayıda kadın vatandaş katıldı.

TÜRKİYENİN İLK KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ BEŞİKTAŞ’TA AÇILDI

Kadın Dayanışma Merkezi açılışında konuşan Başkan Hazinedar, ‘’Kadın dayanışma merkezleri, çağdaş Türkiye’de ve bütün dünyada kadına erkeğin fiziki gücünden ve onun yarattığı egemen yapıdan kaynaklı pozitif müdahaleye kadına yönelik bir özel dokunuşlara ihtiyacın bir eseridir. Bizde Beşiktaş’ta çağdaş değerlerin kalbinde Atatürk’ün yetiştirdiği değerlerin temsilcisi ve simgelerinden birisi olarak böyle dokunuşları yoğunlaştırmak adına Beşiktaş’ta bu anlamlı günde kadın dayanışma merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Hazinedar ve katılımcılar hep birlikte Kadın Dayanışma Merkezi’nin kurdelasını keserek açılışını yaptı.