Necmettin Batırel tahminiyle yine şaşırtmadı

Necmettin Batırel tahminiyle yine şaşırtmadı
Güncelleme:

AK Parti'ye olan yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı ve dolar kuru başta olmak üzere ekonomi için yaptığı çıkışlarla adından söz ettiren Necmettin Batırel, bu sefer de "Ülkeden kaçan büyük para geri gelecek" iddiasında bulundu.

CNN Türk canlı yayınında ‘Şak 10 milyar dolar satarım, dolar düşer’ çıkışıyla bilinen Necmettin Batırel, bugünkü köşesinde yine oldukça dikkat çeken iddialarda bulundu.

Batı ülkeleriyle Türkiye'nin ekonomisini karşılaştıran Batırel, bu kışın çok rahat geçeceğini öne sürerek şunları aktardı:

“Bakın Almanya doğalgaza ek vergi getiriyor. Avrupa Birliği enerji tüketimini %15 azaltma kararı aldı. Türkiye’de böyle bir tablo var mı? Doğalgaz depolarımız ağzına kadar dolu, Rusya, İran ve Azerbaycan’la enerji anlaşmalarını yeniledik. Çok rahat bir kış geçireceğiz…

IMF bile bunu dünyaya ilan etmek zorunda kaldı. Şu anda en büyük problem enflasyon. Onu düşürmenin de tek bir yolu var. Büyük döviz girişi! Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suud sermayesi, varlık fonunda bulunan TMSF üzerindeki şirketleri satın alacak. Varlık barışı ile ülkeden kaçan büyük para bloku eylülden itibaren geri gelecek. Turizmden 37 milyar dolar kazanacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 Şubat -Mart aylarında enflasyonda belirgin düşüş yaşanacağını boşuna söylemedi. Evet fiyatlar yüksek ama hükûmet maaşları büyük oranda artırdı, vatandaşını ezdirmedi. Daha ne istiyorsunuz!”

 

Necmettin Batırel'in Türkiye gazetesindeki yazısının tamamı için...