Özel Konak Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ni Devreye Aldı

Özel Konak Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ni Devreye Aldı

Kocaeli’de faaliyet gösteren Özel Konak Hastanesi, yeni hizmete soktuğu Tüp Bebek Merkezi’ni düzenledikleri basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı.Kocaeli’nin İzmit ilçesinde faaliyet gösteren Özel Ko...

Kocaeli’de faaliyet gösteren Özel Konak Hastanesi, yeni hizmete soktuğu Tüp Bebek Merkezi’ni düzenledikleri basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde faaliyet gösteren Özel Konak Hastanesi, hizmete açtığı Tüp Bebek Merkezi ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Özel Konak Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Metin Göklü, İdari Direktör Dr. Bünyamin Dal, Tıbbi Direktör ve Başhekim Op. Dr. Kazım Gündoğdu ve yönetim kurulu üyeleri Dr. Faruk Bener, Prof. Dr. Sedat Kadanali, Op. Dr. Aret Kamar’ın katıldığı açıklamada, Tüp Bebek Merkezi’nin yaklaşık 4,5 milyon dolarlık bir yatırım olduğu ve tüp bebeği merkezinde de yaklaşık 20’nin üzerinde de bir personel istihdamının sağlanacağı belirtildi.

Tüp Bebek Merkezi hakkında açıklama yapan Başhekimi Op. Dr. Kazım Gündoğdu, “Son yıllarda tüp bebek tedavileri konusunda ciddi ve umut verici gelişmeler yaşanmaktadır. Ülkemiz bu konuda Avrupa’da ilk 5’te, tüm dünyada 7. Sırada yer alıyor. Türkiye’de evli çiftlerin yaklaşık yüzde 15’i infertil, yani korunmamasına rağmen çocuk sahibi olamıyor. Bugün 41 bin çift çocuk sahibi olabilmek için tüp bebek yöntemlerinden faydalanmaktadır. Ancak maddi imkansızlıklar, sosyal çevre baskısı ve uzaklık gibi nedenler ile tedaviye ulaşamayan bir çok aile de göz önüne alındığında sorunun boyutu ve önemi daha iyi anlaşılacaktır. Bu çalışmalarımız ülkemizin önde gelen merkezlerinden biri olan İstanbul Tüp Bebek Merkezi danışmanlığı ile yapılmaktadır. Merkezimizde, infertilite laboratuvarı, embriyoloji laboratuvarı, androloji laboratuvarı, poliklinikler, ameliyathane, yataklı servis ve deneyimli kadromuz bulunmaktadır. Tüp bebek alanında İstanbul’dan bünyemize kattığımız tecrübeli kadromuz, bilimsel ve teknik altyapımız ile etik kurallar çerçevesinde bebek özlemi çeken çiftlerimiz halkımız için çözüm bulacağız" ifadelerini kullandı.