Pistte Uluslararası Mesai Yoğun

Pistte Uluslararası Mesai Yoğun

Atletizmde bu ay, Dünya Salon Şampiyonası ve IAAF Dünya Yarı Maraton Şampiyonası da dahil olmak üzere 11 uluslararası organizasyon yapılacak

ANKARA (AA) - Atletizmde mart ayı, uluslararası müsabakalar açısından oldukça yoğun geçecek.

Dünya Salon Şampiyonası ve Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) Dünya Yarı Maraton Şampiyonası da dahil olmak üzere 11 uluslararası organizasyonun yer aldığı mart ayında, ayrıca kros, atmalar ve yürüyüş branşlarında madalya dağıtılacak.

Ayın ilk uluslararası yarışı, 6 Mart'ta Fransa'da koşulacak. Paris Yarı Maratonu'nun ardından, 11-13 Mart tarihlerinde İtalya'nın Cassino kentinde 20. Dünya Üniversiteler Kros Şampiyonası düzenlenecek.

Balkan ülkeleri bu ay yapılacak iki organizasyonda bir araya gelecek. Balkan Veteranlar Salon Şampiyonası, 12-13 Mart'ta Romanya'nın başkenti Bükreş'te, Balkan Kros Şampiyonası ise 12 Mart'ta Sırbistan'ın Cubrija kentinde organize edilecek.

Ayın önemli organizasyonlarından 16. Avrupa Atmalar Kış Kupası, 12-13 Mart'ta Romanya'nın Arad kentinde yapılacak.

13 Mart'ta İsviçre'nin Lugano kentindeki EA Permit Lugano Yürüyüş Kupası'nın ardından sezonun en büyük organizasyonlarından IAAF 16. Dünya Salon Şampiyonası, 17-20 Mart tarihlerinde ABD'nin Portland kentinde, branşının en iyi atletlerini yarıştıracak.

Yürüyüşte, IAAF Challange Permit Dudince Yarışması, 19 Mart'ta Slovakya'nın Dudince kentinde düzenlenirken, Portekiz, 20 Mart'ta Lizbon Yarı Maratonu'na ev sahipliği yapacak.

26 Mart'ta, yine sezonun önemli yarışmalarından IAAF Dünya Yarı Maraton Şampiyonası, Galler'in başkenti Cardiff'te koşulacak.

Mart ayının uluslararası takvimi, 29 Mart-3 Nisan tarihlerinde, İtalya'nın Ancona kentindeki EA Avrupa Veteranlar Salon Şampiyonası ile son bulacak.