PKK’lılar çocukları kalkan yaptı

PKK’lılar çocukları kalkan yaptı
Güncelleme:

PKK’lı teröristlerin Irak'ın kuzeyinde bir askeri şehit ettikleri saldırıda güvenlik güçlerine kıyafet değiştirerek yaklaştıkları ve çocukları kalkan olarak kullandıkları ortaya çıktı.

Teröristlerin Irak'ın kuzeyinde önceki gün bir askeri şehit ettikleri saldırıda güvenlik güçlerine kıyafet değiştirerek yaklaştıkları ve çocukları kalkan olarak kullandıkları belirlendi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonda bir askerin şehit olduğu terör saldırısını gerçekleştiren teröristler, ilk olarak güvenlik güçlerinin yakınındaki bir köye giderek kıyafetlerini değiştirdi.

KÖYDEN ALDILAR

Sonrasında yanlarına köydeki çocuklardan bazılarını alan teröristler onları kalkan yaparak güvenlik güçlerine ateş açtı. Saldırının ardından teröristler yanlarına aldıkları çocuklarla kaçtı. Bölgedeki operasyonların devam ettiği öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlarda Piyade Uzman Onbaşı Sedat Kasap'ın şehit olduğu bildirilmişti.