AK Parti ile CHP arasında "FETÖ" krizi !

AK Parti ile CHP arasında "FETÖ" krizi !

CHP'nin KHK'ları AYM'ye taşımasına AK Partili Turan böyle sitem etti.

CHP'nin KHK'larla ilgili AYM'ye başvurusu için AK Partili Turan, "CHP FETÖ ile mücadelede bizi yalnız bırakıyor." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "OHAL KHK'ları  yargısal denetime tabi değil. Hal böyleyken CHP'nin başvurusu Anayasa  Mahkemesi'nden dönecektir. Anayasa'ya aykırı herhangi bir durum ortada yok.  Gündemi bununla meşgul etmek FETÖ ile mücadelede bizi geriye götürür." dedi. 
 
Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'nin olağanüstü hal  kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ilgili Anayasa  Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu değerlendirdi.
 
Türkiye'nin 15 Temmuz'da bir işgal ve darbe girişimi atlattığını, bu  girişime karşı etkili bir şekilde mücadele edebilmesi için yurt genelinde  hükümetin OHAL ilan ettiğini belirten Turan, "Hem 15 Temmuz'dan sonra yapılan  Meclis oturumunda hem de 7 Ağustos'taki tarihi Yenikapı mitinginde CHP, FETÖ ile  mücadeleye destek vereceğini söyledi. Bugün ise CHP adeta bu mücadeleye köstek  olacak şekilde davranıyor." değerlendirmesinde bulundu.
 
Turan, şunları kaydetti:
 
"Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları, şimdi de Anayasa Mahkemesi başvurusu.  Çok merak ediyoruz, acaba CHP fabrika, bir anlamda FETÖ ayarlarına mı dönüyor?  Yenikapı ruhuna aykırı bu girişim, bunun bir işareti. 15 Temmuz'dan beri  Başbakanımız mümkün mertebe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya  gelip başta FETÖ ile mücadele olmak üzere gündemdeki konuları konuşup bilgi  veriyor. CHP'nin OHAL KHK'larına ilişkin bir rahatsızlığı varsa bunları bu  görüşmelerde dile getirebilir. Kaldı ki, OHAL KHK'ları ile FETÖ ile mücadele  kapsamında düzenleme yapmanın dışında bir düzenleme yapılmadı."
 
Olağanüstü dönemlerde etkili bir şekilde mücadele yürütebilmesi için  Anayasa'nın, hükümete OHAL KHK'sı çıkarma yetkisi verdiğine işaret eden Turan,  "OHAL KHK'ları yargısal denetime tabi değil. Hal böyleyken CHP'nin başvurusu  Anayasa Mahkemesi'nden dönecektir. Anayasa'ya aykırı herhangi bir durum ortada  yok. Gündemi bununla meşgul etmek FETÖ ile mücadelede bizi geriye götürür." dedi.
Mağduriyet yaşayan vatandaşların bu mağduriyetinin giderilmesi adına  bir merkez kurulduğuna dikkati çeken Turan, hukuk içinde yürüyen bir mücadele  olduğunu bildirdi.
 
Turan, "PKK/PYD ilişkisinde bile eleştirilerin merkezinde olan bir  partinin şimdi de adeta FETÖ argümanlarıyla strateji geliştirmesi akla ziyandır  ve 90 yıllık Mustafa Kemal'in partisine bu duruş yakışmamaktadır. Bu yanlıştan  dönmeye ve terörün her türlüsüyle mücadelede milletin yanında yer almaya davet  ediyorum." ifadelerini kullandı.

AA