Ak Parti İzmir Milletvekili Kaya:

Ak Parti İzmir Milletvekili Kaya:

"(Aziz Kocaoğlu'nun açıklamaları) Terörün arzu ettiği ve onları memnun edecek açıklamalar yapan Sayın Seda Kaya'nın söylemlerine arka çıkmak, İzmir'e ve İzmirlilere sahip çıkmak değildir"

İZMİR (AA) - AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'e değil terörü ve yandaşlarını cesaretlendirdiğini ileri sürerek "Terörün arzu ettiği ve onları memnun edecek açıklamalar yapan Sayın Seda Kaya'nın söylemlerine arka çıkmak, İzmir'e ve İzmirlilere sahip çıkmak değildir" dedi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaoğlu'nun açıklamalarıyla, terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin mücadelesini zedelediğini savundu.

Ankara'daki terör saldırısının ardından Ege Genç İş Adamları (EGİAD) Başkanı Seda Kaya'nın açıklamalarını eleştirdiğini hatırlatan Kaya, açıklamasında, Aziz Kocaoğlu'nun ise Kaya'ya sahip çıktığına işaret etti.

Açıklamasında, "Terörün arzu ettiği ve onları memnun edecek açıklamalar yapan Sayın Seda Kaya'nın söylemlerine arka çıkmak, İzmir'e ve İzmirlilere sahip çıkmak değildir." ifadelerine yer veren Kaya, şunları kaydetti:

"Bu kimsenin hakkı da, haddi de değildir. Kocaoğlu İzmir'i köy yaptı ama köteksiz de sanmasın. Genel başkanları şehirlerin caddelerine, sokaklarına çukur kazıp, bomba yerleştiren teröristlere 'hendek kazan arkadaşlar' diyor. Bir bakıyorsunuz bazı milletvekilleri teröristlerin avukatlığını yapıyor, bazıları da PKK'lı teröristlerin cenazelerine, taziyelerine katılım gösteriyor. Sayın Kocaoğlu, siz de söylediğiniz sözlerin kimleri memnun ettiğine iyi bakın. Eğer sözlerinizle terör örgütü ve onların siyasi uzantılarını memnun ediyorsanız, bunun anlamı terörü cesaretlendirmektir."