AK Partili eski Bakan parti kurmak için harekete geçti

AK Partili eski Bakan parti kurmak için harekete geçti
Güncelleme:

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'ndan sonra bir AK Partili isim daha parti kurmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de 2018 seçimlerinden itibaren uygulanmaya başlanan 50+1 sistemi nedeniyle çok sayıda yeni parti de Türk siyaset hayatına katıldı. AK Parti cephesinde Davutoğlu ve Babacan'ın parti kurmasının ardından yeni bir isim daha kendi partisini kurmak için harekete geçti.

ANKARA'DA GENEL MERKEZ BİNASI ARIYOR
Oda TV'de yer alan habere göre Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, parti kurmak için hazırlıklara başladı. Ayrıca Şahin'in yeni partisi için Ankara'da bina arayışında olduğu da öne sürülen iddialar arasında.

TOPLANTILARDAN İLK GÖRÜNTÜ GELDİ
Şahin'in kurmayı planladığı partinin ikinci adamının eski DYP ve AK Parti Milletvekili Saffet Kaya olduğu ve partinin toplantı ve özel görüşmelerinin Kaya'nın ofisinde yapıldığı bildiriliyor.

Saffet Kaya'nın ofisinde yapılan İdris Naim Şahin'in başkanlığındaki ilk toplantıya katılan isimler ise şöyle: Kayseri'den iş insanı Halil İbrahim Çevik, Bursa'dan Dursun Akdağ, Halil İbrahim Kara ve Saffet Kaya.

AK Partili eski Bakan parti kurmak için harekete geçti - Resim : 1

Halil İbrahim Çevik yaptığı açıklamada, "Saffet Kaya benim yakın arkadaşım, kendisini ziyarete gitmiştim. Benim ziyaretim sırasında İdris Naim Şahin geldi, kendisini ilk defa orada gördüm. Herhangi bir hukukum yok kendisiyle, zaten geldikten 5 dakika sonra kalktım. Herhangi bir parti konuşması olmadı, İdris Naim Şahin de Saffet Bey’in kızının düğünü tebrik etmek için gelmiş" ifadelerini kullandı.

 

(Kaynak)