AK Partili isimden Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne eleştiri

AK Partili isimden Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne eleştiri
Güncelleme:

AK Parti eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ kişisel twitter hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Selçuk Özdağ başkanlık sistemini de AK Parti'nin tutumunu da eleştirdi.

AK Parti eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ twitter hesabından dün seri halde tweet atarak başkanlık sistemini de AK Parti'nin tutumunu da eleştirdi.

Özdağ'ın açıklamaları şöyle;

1-Ülke ve millet menfaatlerini parti, şahıs grup menfaatlerinden önde tutuyorsanız vatanseversinizdir. Kul hakkına riayet etmiş, siyaseti ticarete çevirmemişseniz dindarsınız demektir. Çoluk çocuğunuzu devlete musallat etmemişseniz dindarsınız demektir.

2-Devlet malını 80 milyonun hakkı var titizliği ile korumuşsanız dindarsınız demektir. Önemli olan herhangi bir partiye mensubiyet değil bu meziyetlere sahip olmaktır.

3-Usülsüz ihale yapan, devlet malına ganimet malı gibi çullanan, eş dost, akraba, yandaş, partili ayırımı yapan, siyaseti din haline getiren, yalan söyleyen, iftira atan hangi partiden olursa olsun dinle münasebetini sıfırlamış demektir.

4-Bu seçim -partili Cumhurbaşkanı- sisteminin Türkiye gerçeklerine ne kadar uzak olduğunu göstermiştir. Bir ülkede her kurum taraf haline gelirse o ülkede parçalanma kaçınılmaz olur. (Ben de evet dedim,yanıldığımı görüyorum),Bu sistem tekrar gözden geçirilmelidir.