AK Parti'nin eski ceza hukukçusundan genel af iddiaları için dikkat çeken açıklama

AK Parti'nin eski ceza hukukçusundan genel af iddiaları için dikkat çeken açıklama
Güncelleme:

AK Parti hükümetlerinde ceza yasalarının yazılmasına öncülük eden Prof. Dr. İzzet Özgenç, kamuoyundaki 'genel af' beklentilerine ilişkin olarak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine bir yıldan az süre kala gözler, iktidar kanadı ve muhalefetin atacağı adımlara çevrildi. Bu kapsamda gündeme gelen konulardan biri de 'genel af.'

Türkiye'de cezaevi doluluk oranlarında son yıllarda büyük bir artış yaşandığı bilinen bir gerçek.

 Koğuşlarda olması gerekenin çok üstünde mahkumun kaldığı, hijyen ve beslenme konusunda büyük sorunların yaşandığı belirtiliyor.

İktidara yakın köşe yazarlarınca da yüksek sesle dillendirilmeye başlanan konu hakkında bugün yeni bir değerlendirme geldi. 

Uzunca bir süre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. İzzet Özgenç kişisel Twitter hesabında yaptığı 'değerlendirmede' şunları kaydetti:

'BİLİMSEL VERİLERE DAYALI ADİL VE KALICI BİR İNFAZ DÜZENLEMESİ'

"İnfaz Kanunu, geçici madde 6 ve 9 hükümlerinin uygulanmasına devam edilmesine rağmen, cezasını infaz kurumlarında çekmekte olan hükümlü sayısındaki bu sürekli artış, zorunlu olarak, yakın bir zamanda bir kanuni düzenleme yapılması sonucunu doğuracaktır. Bu kanuni düzenlemenin, bilimsel verilere dayalı adil ve kalıcı bir infaz düzenlemesi şeklinde yapılması gerekir.

 'KAMU VİCDANINI RAHATSIZ EDER'

Aksi takdirde, adına 'af' denmese bile, adı ne olursa olsun, kamu vicdanını rahatsız eder bir surette, infaz kurumlarından hükümlü tahliyelerini sağlayacak ve mahiyeti itibarıyla af sonucunu doğuracak bir düzenleme yapılması yoluna gidilecektir. Bu ise, sürgit sorun mahiyetinde, infaz kurumlarında kısa sürede aynı sorunların tekraren yaşanmasına sebebiyet verecektir."