Akın Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı

Akın Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı
Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak üzere seçim bölgesi olan Balıkesir’e gitti.

Akın hemşerileriyle birlikte cumhuriyet sevinci yaşarken ziyaretlerde bulunmayı da ihmal etmedi. Akın’ın ilk olarak Eğitim-İş Şubesi’nin Cumhuriyet yemeğine iştirak etti. Daha sonra CHP Bandırma İlçe Örgütü’nün düzenlemiş olduğu Cumhuriyet yemeğine katılım gösterdi.

Akın Valilik tarafından Atatürk Anıtı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma merasiminde bulundu. Akın CHP İl Örgütü’nün düzlemiş olduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne katılarak, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi. Milletvekili burada konuşma da yaptı.

Akın’ın konuşması şu şekilde; “ 1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmış ve 1923 yılında Cumhuriyeti ilan ederek, milli iradeyi hakim kılmak amacıyla milletin iradesini tek bir kişiden almış ve millete teslim etmiştir. Şimdi bizim yapmamız gereken bir olmak, beraber olmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin daha ileri gitmesi için mücadele ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk benim iki büyük eserim var derken cumhuriyetin teminatının Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirtmiştir. Bizler Mustafa Kemal’in askerleri olarak, gençlerimizle, kadınlarımızla, el birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız. Bu vesileyle, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK ’ü ve mücadele arkadaşlarını minnetle anıyorum” dedi.

Akın törenden sonra esnafın ve hemşerilerinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Akın daha sonra Eğitimciler Kooperatifi’nin 42. Yıl Kutlamalarına ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenledikleri kokteyle katıldı.

Milletvekili son olarak Gönen’deki Cumhuriyet Yürüyüşü ve fener alayına katılarak, hemşerileriyle bir araya geldi.