Avcılar’da Turizm Haftası Avrupalı Comenius Gençleriyle Kutlandı

Avcılar’da Turizm Haftası Avrupalı Comenius Gençleriyle Kutlandı

Firuzköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikle “Turizm Haftası” kutlandı.

Avcılar Belediyesi ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu “Comenius” projesi kapsamında Bulgaristan, Letonya, Polanya, Macaristan, Estonya ve Romanya’dan gelen öğrenci ve öğretmenlerde katıldı.

Etkinliğe katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli burada yaptığı konuşmada;  bu tür proje ve etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek; “Avcılar Belediyesi özellikle Balkanlar ve Avrupa üzerindeki komşularıyla olan ilişkiye çok önem veren bir anlayış içerisindedir.  O nedenle bizim Rumeli Balkanlarda ve Avrupa’da üç kardeş şehrimiz var ve onlarla ilişkilerimizi en iyi şekilde yürütüyoruz.

 ‘Comenius’ Avrupa Birliği projesi ile çeşitli ülkelerden gelen gençlerimiz,  kültürel ve sanatsal etkinliklerini gösterme olanağı bulurken, kültürlerin çok yakından tanınmasıyla ilgili önemli adımlarda atılmış oluyor. Biz bu konudaki yapılmış olan tüm emeklere ve çabalara çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Program Avcılar Firuzköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı tiyatro, folklor ve çeşitli etkinliklerle son buldu.