Bahçeli: ''Esad'ı pişman edelim''

Bahçeli: ''Esad'ı pişman edelim''
Güncelleme:

MHP lideri Bahçeli, İdlib'de Türk askerine, rejim güçleri tarafından yapılan saldırıyla ilgili olarak "TSK'nın gözlem noktalarının güvenliği temin edilmeli, Esad saldırısından dolayı pişman edilmelidir." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib'de Türk askerine, Esad rejimi tarafından gerçekleştirilen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında "TSK'nın gözlem noktalarının güvenliği temin edilmeli, Esad saldırısından dolayı pişman edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamasından satır başları:

"Astana, Soçi ve Cenevre süreçlerinin anlam ve inandırıcılığı artık kalmamıştır. Rusya bir yanda masalarda uzlaşma pozları verirken, diğer yanda Suriye rejimini kışkırtmış, askeri operasyonlara teşvik etmiştir.

Esad rejimi yıkılmadan, bu zorba cezasını bulmadan Suriye’ye huzur ve güvenlik kesinlikle gelmeyecektir.

Ukrayna ziyaretine İdlib’den karşılık veriliyorsa Türkiye-Rusya ilişkilerinin mana ve muhtevası zehirlenmekle kalmayacak, iki ülke arasındaki diyaloglar bu gidişle soğumaya terk edilecektir.

Siyasi ve diplomatik girişimlerimizin yanı sıra askeri caydırıcılığımız da sonuna kadar kullanılarak İdlib ve çevresi Türkiye düşmanlarına zindan edilmelidir. İdlib mutabakatını bozan veya ihlal eden tarafın Türkiye olmadığı meydandadır."