Bakan Bozdağ Akşener'i yalanladı, AK Partili adayı unuttu!

Bakan Bozdağ Akşener'i yalanladı, AK Partili adayı unuttu!
Güncelleme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İYİ Parti lideri Akşener'in "İmralı" iddiasını "Orada bir sürü teknik anlamda sorun oluyor. Oraya teknik ekip gidiyor. Bunun Öcalan ile hiç alakası yok" diyerek yalanlarken AK Parti'nin Diyarbakır’da birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Galip Ensarioğlu'nun "Devlet Öcalan ile görüşüypr" açıklamaları gündemdeki yerini koruyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener geçen günlerde, katıldığı canlı yayında, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşülmesi için İmralı'ya heyet gönderildiği iddialarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akşener, "Daha yeni İmralı’ya adam gönderdiler, yardım istediler. Kimin gönderildiğini biliyorum. Siyasetçi olsa adını hemen söylerim. Yargıdan birini gönderdiler" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a Akşener'in söz konusu iddiası soruldu.

CNN Türk ekranında yanıt veren Bozdağ, "Yalan söylüyorlar. Ellerinde belge var dedikleri kısımlar oraya zaman zaman teknik heyetler gider. Böyle bir görevlendirme ile ilgili yapılan çalışmaları çarpıtıyorlar. Öcalan ile alakası olmayan çalışmayı, teknik görevlendirmeleri, yazışmaları alıp Öcalan ile görüştüler diye çarpıtıyorlar. O belgelerde ne yazdığını ben biliyorum. Bu bir ahlak meselesi. Orada bir sürü teknik anlamda sorun oluyor. Oraya teknik ekip gidiyor. Bunun Öcalan ile hiç alakası yok. Teknik sorunları gidermek için yapılan şeyler. Kandil açıklama yapıyor, Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz diye. Onlar ne dedi, terör varsa biz yokuz diye. Söylediklerini çiğnemek için bunu söylüyorlar. O hakimin adını açıklayın. O belgeleri yayınlamazlarsa yarın ben bütün basına vereceğim. Yayınlamaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

"DEVLET SÜREKLİ ÖCALAN’LA GÖRÜŞÜYOR"

AK Parti’nin Diyarbakır’da birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Galip Ensarioğlu, iktidarın sürekli Öcalan'la görüştüğünü belirtmişti.

Medyascope'a konuşuan Ensarioğlu, şunları söylemişti:

“Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür. Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir.”

Ancak Ensarioğlu'nun sözlerinin CNN Türk yayınında gündeme taşınmaması dikkat çekti.