Bakan Çavuşoğlu'na canlı yayın kestiren soru: ''Katar'a para almaya mı geldiniz ?''

Güncelleme:

Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Dışişleri Bakanları Hazırlık Toplantısı’na katılmak üzere Doha’ya giden Çavuşoğlu’na Reuters muhabiri tarafından sorulan "Katar’a para almaya mı geldiniz?" soru üzerine TRT Haber canlı yayını kesti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Dışişleri Bakanları Hazırlık Toplantısı’na katılmak üzere Doha’ya gitti.

Burada yapılan ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu’na Reuters adına konuşan Katarlı bir gazeteci, “Acaba, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kabusu aşması için Katar’a mali destek talep etmek için mi geldiniz?” diye sordu.

Basın toplantısını canlı yayınla veren TRT Haber, Çavuşoğlu’na sorulan soru üzerine canlı yayını kesti.

Bakan Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Reuters muhabirinin sorusuna verdiği yanıtı paylaştı.

Çavuşoğlu ise bu yanıtın ardından sözü alarak, "Tamamen katılmadığımı söylemek isterim çünkü çok karamsar bir tablo çizdiniz" dedi. Dışişleri Bakanı, "Öyle bir tablo çizdiniz ki, Türkiye ekonomisi tamamen bitmiş tükenmiş gibi. Bu doğru değil, ekonomik göstergelere baktığınız zaman, Türkiye ekonomisinin büyümesi dünyada ilk sıralarda. Sadece OECD'de değil, dünyada ilk sıralarda. Ve uluslararası kuruşlar da bu büyüme oranlarını güncellediler" diye konuştu.

 Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin ekonomisinde düzelme görüleceğini söyleyerek, "Biz bugün Katar'a, herhangi spesifik olarak Türkiye'ye para göndermesi için değil, ilişkilerimizi her anlamda geliştirmek için geldik" dedi. Çavuşoğlu'nun sözlerinin devamı şöyle:

"Diğer taraftan ihracata baktığımızda da keza öyle. Üretim kapasitesinin arttığını görüyoruz. Sizler de mutlaka görüyorsunuzdur. Burada sıkıntı ne? Kurdaki dalgalanma. Yani Türk lirasının dolar ve euro karşısında son zamanlarda yaşadığı değer kaybı. Bu bir realitedir. Böyle bir durum var. Diğer taraftan tabii enflasyon, faizler, bunların da hesaplaması. Bunu uzmanlarımız da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışıyor. Kardeşim Muhammed'in de söylediği gibi bunlar geçici dalgalanmalardır. İstikrara kavuşturulacaktır. Bunun için de tedbirler alınıyor. Uzman arkadaşlarımız, ilgili arkadaşlarımız da çalışıyor. Önemli olan bu resmin tamamıdır. Buna da baktığımız zaman Türkiye ekonomisi geleceğe yönelik büyük ümitler veriyor. Daha doğrusu herkes için cazip hale geliyor. Birçok ülkenin Türkiye'ye yatırım yapmak istediğini sizler de görüyorsunuz. Sadece Merkez Bankası'na ya da borsaya para getirme değil, gerçek anlamda doğrudan yatırımdan bahsediyorum. Biz bugün Katar'a, herhangi spesifik olarak Türkiye'ye para göndermesi için değil, ilişkilerimizi her anlamda geliştirmek için geldik. Zaten, swap anlaşması da kendi aramızda var."