Bakan Çavuşoğlu'ndan Yavru Vatan resti: ''Gerekeni yapacağız!''

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yavru Vatan resti: ''Gerekeni yapacağız!''
Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne silah ambargosunu kaldırması ile ilgili, "ABD'nin bu kararına somut adımla cevap vereceğiz. Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yönelik silah ambargosunu 2023 mali yılı için kaldırdıklarını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, GKRY'nin ambargonun kaldırılması için gerekli koşulları sağladığını belirtti.

''SOMUT ADIMLARLA CEVAP VERECEĞİZ''

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin GKRY'ye uyguladığı silah ambargosunu bir yıllığına kaldırdıklarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Çavuşoğlu, ''ABD'nin bu kararına somut adımla cevap vereceğiz. Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız" ifadelerini kullandı.

 SİLAH AMBARGOSU KALDIRILDI

Dışişleri Sözcüsü Ned Price, ABD'nin GKRY'ye uyguladığı silah ambargosunu bir yıllığına kaldırdıklarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Sözcü Ned Price, açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 2023 mali yılında yeniden ihracat ve savunma malzemelerinin transferlerinin onaylanmasına izin vermek için Kıbrıs Cumhuriyeti'nin (GKRY) ilgili mevzuat kapsamında gerekli koşulları yerine getirdiğini tespit etmiş ve Kongre'ye tebliğ etmiştir. Koşullara uygunluk yıllık olarak değerlendiriliyor. Bu tespit ve belgelendirmenin bir sonucu olarak, Bakan, 2023 mali yılında Kıbrıs Cumhuriyeti (GKRY) için savunma ticareti kısıtlamalarını kaldırdı."