Başbakan Davutoğlu Şanlıurfa'da

Başbakan Davutoğlu Şanlıurfa'da

"Şanlıurfa’yı bağrıma basıyorum. Nasıl istilacılara karşı istiklal aşkını ayakta tuttuysanız bu dönemde de teröristlere, fitnecilere, bölmek isteyenlere karşı birlik bayrağını, tevhid bayrağını ve al bayrağı ayakta tuttunuz. Onların Şanlıurfa'ya yaklaşmas

ŞANLIURFA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şanlıurfa’yı bağrıma basıyorum. Nasıl istilacılara karşı istiklal aşkını ayakta tuttuysanız bu dönemde de teröristlere, fitnecilere, bölmek isteyenlere karşı birlik bayrağını, tevhid bayrağını ve al bayrağı ayakta tuttunuz. Onların Şanlıurfa'ya yaklaşmasına dahi izin vermediniz" dedi.

Davutoğlu, GAP Spor Salonunda düzenlenen İstiklal Madalyası takdim töreninin ardından Başbakanlığa ait otobüsle Balıklıgöl’e geldi.

Kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Davutoğlu, çocukları sevdi, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Dergah Camisi'ne geçen Başbakan Davutoğlu, beraberindeki bakanlarla öğle namazını kıldı.

Davutoğlu, cami çıkışında, "Şanlıurfa seninle gurur duyuyor", "Ahmet Davutoğlu sen bizim her şeyimizsin" sloganları ve alkışlarla karşılandı.

Başbakan Davutoğlu, beraberindeki Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile balıklara yem attı.

Balıklıgöl girişinde toplanan vatandaşlara başbakanlık otobüsünden hitap eden Davutoğlu, Şanlıurfa'ya çok güzel bir vesileyle geldiklerini, Urfalıların dedelerinin 'bu topraklara istilacı çizmesi değmesin' diye son nefeslerine kadar mücadele ettiklerini söyledi.

O dönemde Türk, Kürt, Arap bütün Şanlıurfa'nın ayağa kalktığını vurgulayan Davutoğlu, 96 yıl sonra TBMM'nin aldığı kararla İstiklal Madalyası'nı Şanlıurfa'ya getirdiklerini anımsattı.

Başbakan Davutoğlu, madalyanın kente hayırlı olmasını dileyerek, şunları ifade etti:

"Şanlıurfa'yı bağrıma basıyorum. Nasıl istilacılara karşı istiklal aşkını ayakta tuttuysanız bu dönemde de teröristlere, fitnecilere, bölmek isteyenlere karşı birlik bayrağını, tevhid bayrağını ve al bayrağı ayakta tuttunuz. Onların Şanlıurfa'ya yaklaşmasına dahi izin vermediniz. Allah sizden razı olsun Şanlıurfalılar; Size bir kez de Suriyeli kardeşlerimize, garibi gurabaya, yetime ve öksüzlere bağrınızı açtığınız için teşekkür ediyorum. Halilurrahman sofrasını bütün bu gariplere paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Allah Şanlıurfa'yı hep aziz eylesin. Halilurrhaman sofrasını hep bereketli eylesin. Bu semalarda kıyamete kadar al bayrağın dalgalanmasını nasip eylesin. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Allah birliğimize, beraberliğimize kastedenleri kahreylesin. Allah, devletimize, milletimize zeval vermesin. İstiklal aşkını göğsümüzden, al bayrağı elimizden tekbiri, ilahiyi dilimizden düşürmesin."

Bir vatandaşın açtığı pankarttaki, "Ben Urfalıyam, Ben Kürdem, bayrağını, vatanımı seviyem" yazısını okuyan Davutoğlu, "Biliyoruz seviyorsunuz. Kürt'ü, Türk’ü, Arap’ı her biriniz vatanınızı seviyorsunuz. Vatanımız sizlere emanettir. Vatanımız hepimizin vatanıdır." dedi.