Beşiktaş Belediyesi 383 çalışanı ile toplu sözleşme imzaladı

Beşiktaş Belediyesi 383 çalışanı ile toplu sözleşme imzaladı

Beşiktaş Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçi Sendikaları(Tüm Bel San) arasında 383 işçi ile toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Törene Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Tüm Bel Sen yöneticileri, memurlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Toplu iş sözleşmesi töreninde ilk olarak sözü alan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, ‘’Toplu sözleşmelerin esası maddi durumlardır. Günümüzde sosyal, kültürel haklar da toplu sözleşmeler de önemlidir. Bu imzaladığımız sözleşme çağdaş bir toplu sözleşmedir. Türkiye’de ilk defa çalışanlarına Beşiktaş Belediyesi bu kadar hak ve ücret vermiştir. Toplu sözleşmemiz 1 Ocak 2016 yılından itibaren geçerli olacaktır. Aylık ücretlere yansıyan net rakam 640 liradan bin liranın üzerine çıkarılmıştır. Ücretlere %50 oranında bir iyileştirme yapılmıştır. Emeklilik hakkı elde etmiş memurlarımıza belediye olarak 35 bin lira da biz ikramiye vereceğiz.  383 memur statüsünde bulunan belediye çalışanımız bu toplu sözleşmeden yararlanacaktır. ‘’diye konuştu.

 

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek’ten sonra kısa bir açıklama yapan Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, ‘’ Biz bu toplu sözleşme mücadelesine yürekli belediye başkanları ile başladık. Bu belediye başkanlarından bir tanesi de Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'dır.  Bu sözleşme ile çalışan arkadaşlarımızın hakları hem genişletilmiş hem de güvence altına alınmıştır.  Beşiktaş Belediyesi ile yaptığımız toplu sözleşmemiz Türkiye de ve İstanbul bölgesinde en iyi yapılan toplu sözleşmelerden biridir ’’ dedi.