Beyaz Show'daki Ayşe öğretmen milletvekili aday adayı oldu

Beyaz Show'daki Ayşe öğretmen milletvekili aday adayı oldu
Güncelleme:

Bundan yıllar önce Kanal D ekranlarında yayınlanan Beyaz Show'daki sözleri sonrası 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ancak AYM'nin kararıyla beraat eden ve kamuoyunda "Ayşe öğretmen" olarak bilinen Ayşe Çelik, Yeşil Sol Parti’den milletvekili aday adaylığına başvurdu.

Bundan 7 yıl önce, 2016 yılında Kanal D ekranlarında Beyazıt Öztürk’ün sunduğu ‘Beyaz Show programına katılarak o dönem eli kanlı bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan hendek olayları için söylediği sözlerin ardından adı duyulan ‘Ayşe Öğretmen’ o dönem Türkiye gündeminde uzunca yer edinmişti.

Daha sonra hakkında açılan davada 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Beyazıt Öztürk, o dönem yarışma heyecanıyla tam olarak ne anlatmak istediğini anlayamadığını ve kimsenin terör propagandası yapmasına izin vermeyeceğini bu olayın kendisi bakımından büyük bir talihsizlik olduğunu söylemişti.

Beyaz Show’daki açıklamaları sonrasında 1 yıl üç ay hapis cezasına çarptırılan ve Anayasa Mahkemesi kararıyla beraat ‘Ayşe öğretmen’ Yeşil Sol Parti’den Diyarbakır milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

"Ayşe öğretmen" Ayşe Çelik kimdir ? Beyaz Show'da ne olmuştu?

Kanal D’de Beyazıt Öztürk’ün canlı yayınlanan programına telefonla katılarak Diyarbakır’dan aradığını ve Ayşe Çelik adında bir öğretmen olduğunu belirten konuk şunları söylemişti: 

“Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın.” 

Çelik bu sözlerinin ardından, hassasiyeti için kendisine teşekkür eden Öztürk, “Elimizden geldiğince biz de duyurmaya gayret ediyoruz, emin olun. Ama bu söyledikleriniz bir kez daha bize ders oldu. Daha fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Oradaki insanlara selam olsun” demişti.

Daha sonra bir açıklama yapan Öztürk, Ayşe öğretmenin sözleri nedeniyle özür dilemişti: “Ben çok içinden geldim bu milletin. Terör örgütünün orada neler yaptığını her gün izliyoruz. Güvenlik güçlerinin nasıl zor şartlar altında çalıştığını hepimiz biliyoruz. Üzüldüm biz hep millete, vatana bağlılıkla büyüdük. Şansızlık oldu mu diyeyim, ne diyeyim bilmiyorum ama istemeden birini kırdıysak özür dilerim. Ama lütfen kimse beni politikaya malzeme etmesin. Ben bu zamana kadar politikadan uzak durmaya çalıştım, şimdi ise tam ortasındayım. İşimi çok seviyorum ve işime de devam edeceğim Kanal D’de. İstemeden bir şey yaptıysam özür diliyorum.”

Daha sonra hem Çelik, hem de programın sunucusu Beyaz ve program sorumlusu hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Programın sunucusu Beyazıt Öztürk, savcılık ifadesinde “Söylediklerini duymadım, aklımdan şehitler geçti” demişti.

ayşe çelik beraat etti

Çelik ise 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış ancak daha sonra Anayasa Mahkemesi kararıyla beraat etmişti.

Çelik savunmasında, “Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, insanlar ağlamasın” derken, Savcı AYM kararını esas alarak Çelik’in beraatini istedi. Mahkeme heyeti de Çelik’in beraati yönünde karar verdi.