Bilgievleri Mavi Marmara Şehitlerini unutmadı

Bilgievleri Mavi Marmara Şehitlerini unutmadı

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri Mavi Marmara şehitlerini unutmadı. Bilgievi öğrencileri Filistin’e insani yardım götürürken hayatlarını kaybeden şehitleri düzenlenen bir program ile andı.

Bilgievi öğrencileri Başakşehir’de iki Bilgievine isimleri de verilen Şehit Cevdet Kılıçlar, Şehit Necdet Yıldırım’ı dualar ile andı. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım Anma Programına AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Bilgievi öğrencileri ve çok sayıda Başakşehirli katıldı.

‘Gelecek nesillere Mavi Marmara şuurunu aktarmalıyız’

Mavi Marmara’nın 5. Yıl dönümünde düzenlenen geceye katılan Mavi Marmara Şehidi Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan yaptığı selamlama konuşmasında, “Böyle kalabalık bir katılım ile şehitlerimizi andığınız için minnettarım. Ümmetin vicdanında şehit olanları andığınız unutturmadığınız için teşekkür ederim. Gelecek nesillere bu şuuru aktarmamız gerekiyor” dedi.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan anma programında konuşan Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş “Başakşehir’de şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için iki Bilgievimize isimlerini verdik. Onların mücadelesi ve davalarının ilçemiz gençlerine örnek olmasını istedik. Şehitlerimizi İslam Coğrafyası’nda Türkiye liderliğinde başlayan diriliş hareketinin sembol isimleri addediyoruz. Allah hepimize böyle kutlu yolculuklar nasip eylesin. Bizler ümmetin umuduyuz. İslam Âleminin umut bağladığı ülkenin evlatları olarak bu yolda yükümüz ağır. Şehitlerimizin isimlerini inşallah nesillerden nesillere aktaracağız” dedi.

‘Mavi Marmara zulme tokat gibi çarpmıştır’

AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat ise yaptığı konuşmada “Şehidimizin oğlunun babası için yazdığı şiiri kendi sesinden okurken çok duygulandık. Mavi Marmara’da on kardeşimiz şahadet şerbetini içti. Allah (c.c) şehitler ölü değillerdir, diye buyurur. Şehitlerimizin manevi âlemde burada olduğuna inanıyorum. Onlar şahadetleri ile dünyada zalimlere karşı dimdik tek başına olsakta birlikte mücadele etmemiz gerektiğini mesaj olarak bıraktılar. Yine onların şahadeti zalimlerin zulümleri uluslar arası camiada İsrail’in yargılanmasına sebep oldular. Bu dünya tarihinde bir ilktir. Mavi Marmara zulme tokat gibi çarpmıştır. İsrail şehit ailelerimizin davasından vaz geçmeleri için çalıştılar. Ama şehit ailelerimiz davalarında dimdik durmuştur. Başakşehir Belediyemize şehitlerimizin adını Bilgievleri ile yaşattığı için şükranlarımı sunuyorum. Bilgievlerinde okuyan kardeşlerimiz şehitlerimizi daha iyi tanıyacaklar, onların sevdiklerini de seveceklerdir.”

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı çalışanlarından Ahmet Emin Dağ, ise yaptığı konuşmada birlikte çalıştığı Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım ile ilgili anılarını anlattı.  

Bilgievi öğrencileri şehit Ağabeyleri için söyledi

Bilgievi öğrencilerinin şiir ve müzik dinletilerinin yer aldığı gecede, Başakşehir Belediyesi'nin 7 Bilgievinde öğrenciler tarafından okunan 7 hatimin duası da Başakşehir İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan tarafından yapıldı.

Mavi Marmara gemisinde şehit düşen Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım’ın hayatlarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Program dolayısı ile Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi fuaye alanlarında resim ve fotoğraf sergisi de yer aldı.