Burhaniye’de milyonlar harcanan mezbaha neden kullanılmıyor ?

Burhaniye’de milyonlar harcanan mezbaha neden kullanılmıyor ?
Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Burhaniye’de milyonlarca lira harcanarak yapılan ancak kullanılmayıp atıl bırakılan modern mezbahanın peşini bırakmıyor.

Daha önce de bir soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıyan Akın,  mezbaha konusunda herhangi bir gelişme olmayınca konuyu yeniden bir soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Ahmet Akın’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlandırması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle;

“2014 yerel seçimlerinden önce Burhaniye Belediyesi tarafından yapılan ve 6360 sayılı kanun kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesine devredilen modern mezbaha çalıştırılmayıp uzunca bir süredir atıl durumda bekletilmektedir. Bu konuyla ilgili olarak;

1-    2,5 milyon lira harcanarak yapıldığı belirtilen Burhaniye’deki mezbahanın bugüne kadar hizmete alınmamış olmasının ve atıl durumda bekletiliyor olmasının nedeni nedir?

2-    Ciddi kaynak sarf edilerek yapılan bina mezbaha olarak kullanılmayacak ise başka bir amaçla değerlendirilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?

3-    Burhaniye’de mezbaha ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak açılan seyyar mezbahanın kapasitesinin yeterli olmadığı, bu yüzden kasapların hayvan kestirmek için başka yerlere gitmek zorunda kaldıkları bilinmektedir. Hayvan kesiminin yoğun olduğu bu bölgemizde ihtiyacı karşılayacak başka bir çalışma yapılmakta mıdır?”