Canlı yayında çok konuşulacak ''Cumhurbaşkanlığı'ndaki anket'' iddiası

Güncelleme:

14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan için çok özel bir seçim anketi yaptırıldığı ancak ankette Erdoğan'ın kazanan değil, kaybeden olduğu ortaya çıkınca Cumhurbaşkanlığı'nın karıştığı iddia edildi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, RTÜK’ün 5 günlük sansürünün ardından ekrana gelen ’18 Dakika’ programında çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

GENAR Araştırma şirketinin artık 2 aydan kısa bir süre kalan 14 Mayıs seçimleri için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özel bir kamuoyu araştırması yaptığını belirten Yanardağ, "Saray’da çok az insanın bildiği bir araştırma, herkese gösterilmemiş. Yüzde 53 Kılıçdaroğlu, yüzde 42 Erdoğan, yüzde 5 diğer adaylara çıkmış. Eğer Saray için, Erdoğan için iktidar yanlısı GENAR gibi bir kuruma böyle bir araştırma yaptırılmışsa Kılıçdaroğlu yüzde 65, Erdoğan da yüzde 40’ın altındadır." dedi.

“Saray’da bir panik var” diyen Yanardağ, “Bana böyle bir bilgi geldi. Eğer yalanlarlarsa araştırmayı belgeleriyle ortaya koyarım” ifadelerini kullandı.