CHP'den olay olacak FETÖ okulları iddiası

CHP'den olay olacak FETÖ okulları iddiası

FETÖ soruşturması tüm hızıyla sürerken CHP'li Gürsel Tekin'den çok çarpıcı bir iddia öne sürüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, iktidarın FETÖ ile mücadelede milat kabul ettiği 17-25 Aralık sürecinden sonra da FETÖ bağlantılı okullara destek verildiğini savundu.

Sözcü gazetesinden Fırat Tur'un haberine göre CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, iktidarın FETÖ ile mücadelede milat  kabul ettiği 17-25 Aralık sürecinden sonra da FETÖ bağlantılı okullara özel okul teşviği verildiğini savundu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan 1000'e yakın özel okuldan birçoğunun, 17-25 Aralık sürecinden sonra, 2014 ve 2015 yıllarında özel okul teşviği almaya devam ettiğini savunan Tekin, “Israrla 17-25 Aralık sürecini baz alıp paralel yapıyla hesaplaşacağım diyen iktidara işte şok belge. Peki buna ne diyeceksiniz? 2014-2015 yıllarında paralel yapıya bağlı okullara özel okul teşviği verildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan birçok özel okul, geçen iki yılda özel okul teşviği aldı” dedi.

“KAÇ PARA TEŞVİK VERİLDİĞİNİ BAŞBAKAN AÇIKLASIN”

Bugüne kadar bu okullara teşvik adı altında verilen paranın miktarının ne kadar olduğunun açıklanması gerektiğini söyleyen Tekin, “17-25 Aralık'tan sonra bu okullara verilen teşvik kaç paraydı, kimlerin talimatıyla verildi. Sayın başbakandan bunu açıklamasını bekliyorum. Velev ki 17-25 Aralık sürecini baz alalım. Bu tarihten sonra, kapatılan bu okullara teşvik kapsamında yapılan bu yardımlar için de savcıları göreve davet ediyorum” diye konuştu.
2014 yılında 250 bin öğrencinin faydalandığı özel okul teşviği, bu yıl 75 bin öğrenciye verildi.

Sözcü