CHP’de belediye kumpası

CHP’de belediye kumpası

CHP'de son zamanlarda yaşanan parti içi kavganın altından belediye başkanlığı koltuğu sevdası çıktı.

CHP genel merkezindeki milletvekilleri şimdiden gözlerini 2019 yılında yapılacak "çantada keklik" ilçelerin adaylığına göz diktiler.

Özellikle son zamanlarda Büyükçemece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a partiden milletvekillerinin yaptığı saldırılar siyasi bir hesabı da ortaya çıkardı.

İşte konuyla ilgili olarak Akşam gazetesinde yer alan haber.

CHP'de iç savaş ! İstenmeyen ilan edilen Gürsel Tekin İstanbul, Aykut Erdoğdu Beşiktaş, Ali Şeker ise Büyükçekmece için kolları sıvadı, mevcut başkanlar için karalama kampanyası başlattı.

Parti içerisinde sürekli karışıklık yaşayan CHP'de önümüzdeki yerel seçimler şimdiden sert geçeceğinin sinyallerini verdi. Parti içerisindeki popülaritesi gittikçe gerileyen eski Genel Sekreter Gürsel Tekin’in son umudu ise İstanbul. Son kurultayda delegelerin muhalefetiyle karşılaşan Tekin “Ham Çökelek” Atilla Taş’tan bile az oy alarak liste dışında kalmıştı. Kurultay sonrası sıradan bir milletvekili olan Tekin şimdiden eski günlere dönmek için çalışmalara başladı.

İSTANBUL ADAYLIĞI SİNYALİ

Genel Sekreterliği süresince Bağdat Caddesi’nden ayrılmayan Tekin, şimdi her derneğin gecesine katılarak “İstanbul adaylığı” mesajları veriyor. İstanbul İkinci Bölge milletvekillerinden Aykut Erdoğdu’nun “Gizli” planı deşifre oldu. Sosyal paylaşım hesabından Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı Kılıçdaroğlu’na şikayet eden Erdoğdu’nun gizliden gizliye Beşiktaş için çalıştığı, Hazinedar’ı disipline göndermek için dilekçe hazırladığı ortaya çıktı.

ALBATROS BAHANESİYLE…

CHP’de diğer kavganın adresi Büyükçekmece. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile yıldızı hiç barışmayan Dr. Ali Şeker’in de adaylık çalışması yaptığı öğrenildi. Albatros’ta halkı eyleme davet eden Şeker, Akgün’ün tepkisini çekmiş hatta durumu Kılıçdaroğlu’na iletmişti.

Akşam