CHP'de İmamoğlu ve Yavaş'a ''aday değiliz açıklaması yapın'' ricası

CHP'de İmamoğlu ve Yavaş'a ''aday değiliz açıklaması yapın'' ricası
Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcıları Ankara'da skandal bir toplantıya imzalarını attı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a “Aday değiliz açıklaması yapın“ çağrısında bulundular.

HABER3.COM // ÖZEL

Türkiye 2023 seçimleri için geri sayıma başlamışken, 21 Kasım pazartesi ve 22 Kasım Salı günü, başkentte 2 gizli toplantı yapıldı. Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesislerinde yapılan toplantılara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ayrı günlerde kahvaltı için çağırıldı.
 
Toplantıyı düzenleyenler ise, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Bülent Tezcan, Ali Öztunç ve CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç gibi partinin ağır toplarıydı.

"ADAY DEĞİLİZ AÇIKLAMASI YAPIN"

Toplantıda partinin ağır topları her iki başkandan şu "rica"da bulundu:
 
"Lütfen net bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kesinlikle aday olmayacağınızı açıklayın"

Haber3.com’a ulaşan bilgiye göre her iki başkan da bu açıklamaya tepki göstererek, özetle şöyle dediler:
 
"Böyle bir açıklama yapmak yanlış olur. Adaylık süreci 6’lı masada işliyor. Bu tavsiye doğru olmadı.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu talebi yerine getirmeyeceklerini de net bir şekilde ifade ettiler. 

SEYİT TORUN VE AHMET AKIN NEDEN YOK ?

Toplantının bir başka ilginç özelliği, bu tür önemli toplantılara daima katılan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın toplantıya katılmayışı oldu.

Genel Merkez kaynaklı iddialara göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu ikiliye bir süredir mesafeli. 

Aynı çevrelerin iddialarına göre, bu "Mesafeli Duruşun Gerekçesi" çok ilginç.

İddialara göre, çok yakın dost olan bu iki Genel Başkan Yardımcısı, bazı CHP’li Belediyelere "Çöp, Enerji ve Araç Kiralama” konusunda, bazı şirketleri tavsiye etmişler.

Bu iddiaların Kılıçdaroğlu’nun kulağına gelmesi üzerine, CHP Liderinin  bu iki ismi sert bir dille uyardığı öne sürülüyor.

Görülen o ki, CHP’deki adaylık yarışı kızıştıkça, çok ilginç gelişmeler yaşanacak, iddialar havada uçuşacak…
 
HABER3.COM // ÖZEL