Çocuklara yapılan tarihi geçmiş aşılar Meclis'te

Çocuklara yapılan tarihi geçmiş aşılar Meclis'te
Güncelleme:

Sayıştay raporlarında ortaya çıkan aşı skandalını Meclis'e taşıyan CHP Burdur Milletvekili Göker, 'Tarihi geçmiş bu aşılar hangi illerimizde ve kaç doz olarak kullanılmıştır?' diye sordu.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Sayıştay raporunda ortaya çıkan son kullanma tarihi geçen aşıların çocuklara uygulanmasını TBMM'ye taşıdı.

Yeniçağ'dan Alp Eren Kaya'nın haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Sayıştay tarafından hazırlanan Sağlık Bakanlığı 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu yayınlandığını belirten Göker, raporun 87'inci sayfasında "Yapılan incelemelerde, profilaksi ve risk grubu aşılamaları için temin edilen aşılardan son kullanma tarihi geçtiği görünen 72 bin doz aşının okul çağında olan yaklaşık 63 bin çocuğa uygulandığının ancak süre kısıtı nedeniyle ATS ye son tüketim tarihi öncesi girilemediği için uygulanmadı olarak görüldüğünün anlaşıldığı ifade edilmiştir" tespitinin yer aldığını belirtti.

Sayıştay raporundan bir skandal daha çıktı! Bozuk aşı yapmışlar!Sayıştay raporundan bir skandal daha çıktı! Bozuk aşı yapmışlar!