Cumhurbaşkanı Erdoğan Can Atalay'ı ''terörist'' ilan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Can Atalay'ı ''terörist'' ilan etti
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin 2 kez hak ihlali karaarıyla tahliyesine hükmettiği ancak hala tutuklu bulunan TİP milletvekili Can Atalay için "terörist" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. 

AA’nın haberine göre “CHP gibi istismar siyaseti yapanların sonu DEM gibi bölücü emeller peşinde koşan partilerin elinde oyuncak olmaktır” ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti.

“Bu zihniyet, 18 yıl hapse mahkum olmuş bir teröristi Meclis’e taşımak için hukukun altından tünel kazmakla kalmıyor, şimdi işi daha da ileri götürüp mahalli seçim işbirliği kisvesi altında cezaevlerindeki terör örgütü mensuplarını salmanın hesabını yapıyorlar.”

Ne olmuştu?

AYM, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edilen Can Atalay hakkında iki defa hak ihlali kararı verip tahliyesine hükmetmiş ancak hem yerel mahkeme hem de Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bu karara uymama kararı vermiş, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Dairenin Can Atalay kararı ve Yüksek Mahkeme üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması, siyasette geniş yankı uyandırmıştı.