Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını kurtaran detay

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını kurtaran detay

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıldıktan 45 dakika sonra oteli basan darbeci askerlerin Erdoğan'ı Okluk Koyu'nda zannettiği ve orada zaman kaybettiği ortaya çıktı.

Darbe girişimi gecesinde Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Darbeciler Tayyip Beyin Okluk Koyu'nda kaldığını zannetmişler. Orada zaman kaybetmişler. Otele geldiklerinde 45 dakika önce Tayyip Beyi göndermiştik" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın CNN Türk ekranlarındaki çağrısından sonra milletin sokaklara çıktığını vurgulayan Nihat Öztürk şunları söyledi: "Tayyip Beyi saat 00.15'te tahliye ettikten sonra önce Okluk Koyun'da kaldığını zannetmişler. Okluk Koyu'nda Cumhurbaşkanlığı'nın yeri var. Orada zaman kaybetmişler. Bizim oraya geldiklerinde, 45 dakika önce Tayyip Beyi göndermiştik. Ben ve beraberimdeki 2 bin kişi Marmaris'e vardığımız zaman otele baskın yaptılar.

Cumhurbaşkanının ekibi oradaydı. Başka misafirlerde vardı otelde. Muğla'daki Valimize, albayımıza, komutanımıza çok teşekkür ediyorum. Bize "Son kurşunumuza kadar Sayın Cumhurbaşkanımızı koruyacağız" dediler. Onlarda eğer darbeci olsaydı olabilirlerdi, yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu. Helikopter kalktığında biz dahi nereye gideceğini bilmiyorduk. Havada karar verdi ki, hayatını düşünmeden milleti için işinin başında komuta etmeye devam etti."

DHA