''Darbe girişiminden bizim de, Melih Gökçek’in de haberi vardı''

''Darbe girişiminden bizim de, Melih Gökçek’in de haberi vardı''
Güncelleme:

Son günlerde yaptığı açıklamalarla yeniden gündeme gelen Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimiyle ilgili olarak "bizim de Gökçek'in de önceden haberi vardı" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Perinçek, "Dugin bize Türk askerinin olağanüstü bir hareketlilik içinde olduğunu söyleyince, bunu hükümete söylemesini belirttik. Ben biliyorsam bunu MİT bilmez olur mu?" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Cem TV’de İbrahim Sözen’in sunduğu ‘2019’a doğru siyaset’ programında konuştu. Perinçek, “Dugin ( Rus dış politika danışmanı Aleksandr Dugin) bize Türk askerinin olağanüstü bir hareketlilik içinde olduğunu söyleyince, bunu hükümete söylemesini belirttik. O da bize söylediklerini Ankara’ya gittiğinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e söyledi” ifadelerini kullandı.

Perinçek, Rus dış politika danışmanı Aleksandr Dugin’in 15 Temmuz’dan önce darbe girişimini kendisine söylediğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, daha önce katıldığı bir televizyon programında 15 Temmuz gecesine dair "O gece saat 23:07’de ilk tweet’i de ben attım. 8 milyon 800 bin kişiyle etkileşim kurdu" ifadelerini kullanmıştı.

“BEN BİLİYORSAM BUNU MİT BİLMEZ OLUR MU?”

Perinçek, Hükümetin darbe girişiminden önceden haberi olduğunu iddia etti. Vatan Partisi Lideri Perinçek konuşmasında şunları söyledi: “Bize askerler darbe olacağını söyledi. Dugin bize Türk askerinin olağanüstü bir hareketlilik içinde olduğunu söyleyince, bunu hükümete söylemesini belirttik. O da bize söylediklerini Ankara’ya gittiğinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e söyledi. Hükümetin darbe teşebbüsünden önce haberi vardı. Ben biliyorsam bunu MİT bilmez olur mu?”

GÖKÇEK 15 TEMMUZ GECESİ NEREDEYDİ ?

Daha önce katıldığı televizyon programlarında 15 Temmuz akşamı, krizi nasıl yönettiğini de anlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Belediyeden ekseriyetle gece 1-2 gibi çıkarım. O akşam erken saatte, 10 gibi çıktım. Üzerimizden F-16'lar geçiyor. Ne olduğunu anlamadım. Hemen sağı solu aradım; en son Faruk Çelik'e ulaştım. ‘Faruk' dedim, ‘Ne oluyor?' O da ‘Melih' dedi, ‘Darbe oluyor.' Bir binaya gittim; benim şoförümün evi… Fakat altta ve üstte FETÖ'cüler oturuyormuş. ‘Beni buraya niye getirdiniz yahu' diye kızdım. Oradan çıktık, terk edilmiş bir gecekondu bulduk. Eski, kocaman tüplü bir televizyondan gelişmeleri takip ederek, telefon trafiği ile halkımızı sokağa davet ettik, güvenlik personeline gerekli emirleri verdik. İlk talimatım, ‘Ulus'ta toplanın' oldu. Bu arada Hasan Doğan aradı, ‘Ankara'ya geliyoruz; hazırlığınızı yapın' diye… Havaalanına emniyet mensuplarını doldurduk. Daha sonra kentte 11 noktada çatışmalar olduğunu tespit ettik. Bunlara müdahale edildi. İki kulağımda iki telefon herkese yetişmeye çalışıyorum. O akşam 18 televizyon canlı yayınına bağlanmışım. Başbakanlık Müsteşarı aradı; ‘Twitter'ı kapattık' dedi. ‘Olur mu yahu' dedim, ‘İrtibat kurmalıyız, milleti sokağa çağırmalıyız' diye rica ettim. Sadece 4 dakika sonra saat 23.07'de ilk tweet'i de ben attım. 8 milyon 800 bin kişiyle etkileşim kurdu bu tweet bir anda… Düşünebiliyor musunuz? İnsanları mücadeleye katılmaya davet ettik” diye demişti..
 
 

Seçiniz...