Davutoğlu, İhsanoğlu görüşmesi ne kadar sürdü ?

Davutoğlu, İhsanoğlu görüşmesi ne kadar sürdü ?

Başbakan Davutoğlu ile MHP'nin Meclis Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kabul etti.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP'nin Meclis Başkan Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kabul etti. Görüşme İsmet Yılmaz'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı 4 dakikalık toplantının aksine yaklaşık 20 dakika sürdü.  Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan İhsanoğlu MHP ile HDP'nin görüşüp görüşmeyeceği sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Davutoğlu, MHP'nin Meclis Başkan Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kabul etti. 

Meclis Başkanlığı için destek turuna çıkan MHP'nin Meclis Başkan Adayı İhsanoğlu, saat 12.16'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Ak Parti Genel Merkezi'ne geldi. Girişte basın mensuplarını selamlayan İhsanoğlu,
12:50'de açıklama yaptı. Başbakanlık kaynakları görüşmenin 20 dakika sürdüğünü açıkladı.

İhsanoğlu, "TBMM’nin itibarının kazandırılması lazım. Yürütme karşısındaki yerinin belirlenmesi lazım. Meclis yürütmeye tabi değil, yürütme Meclis’in kontrolünde olmalı. Meclis'in basmakalıp kanunların gelip mühürlerin basıldığı, gece yarısı kanunların getirilip basıldığı bir yer olmaması lazım. Bunun yanında Meclis’in kendi çalışmalarının gözden geçirilmesi lazım. Bir iç tüzük çalışması yapılmıştı onun düzenlenmesi lazım. Takdir 550 milletvekilinin" dedi.

HDP SORUSUNA CEVAP VERMEDİ
İhsanoğlu, MHP ile HDP'nin görüşüp görüşmeyeceği sorusunu yanıtsız bırakıp aracı ile AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı.

BAHÇELİ - İSMET YILMAZ GÖRÜŞMESİ 4 DAKİKA
AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz'ın destek turu kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi 4 dakika sürmüştü.