Davutoğlu'ndan canlı yayında dikkat çeken Sedat Peker çıkışı

Güncelleme:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu katıldığı canlı yayında"Türkiye kokain ticaretinin merkezi olarak anılıyor" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KRT TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Sedat Peker’in iddialarının üzerinden 1 yıl geçtiğini ama doğru dürüst kimse hakkında soruşturma yapılmadığına değindi.

Davutoğlu, “İçişleri Bakanı ben Sedat Peker’den para alan milletvekilini biliyorum dedi açıklamadı. Öyle bir şey ki çorap söküğü. Bir yerden tutuğunuzda arkası gelebilir ama hiç tutmuyorsanız o sökük yayılır. Şu ana kadar bu iddialarla ilgili hiçbir şey yapılmadı. “ dedi.

“TÜRKİYE KOKAİN TİCARETİNİN MERKEZİ OLARAK ANILIYOR”

Devamında Davutoğlu, “Bu konuda da en kritik alanlardan ve benim haysiyetimi zedeleyen Türkiye Cumhuriyeti’nde geçmişte görev yapmış, başbakanlık yapmış olmak yanına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bakımından haysiyetimi zedeleyen unsur Türkiye kokain ticaretinin merkezi olarak anılıyor uluslararası basında. Yani Latinize bir toplum haline geldik. Latin ülkeyi küçümsemek için söylemiyorum.” İfadelerini kullandı.

Davutoğlu, Türkiye’nin meşru siyaset ve meşru kamu düzeni alanı olmaktan görünüşte siyasi aktörlerin olduğu ama arkada başka güçlerin alabildiğine kapıştığı bir ülkeye döndüğünü açıkladı.

“O KADAR AĞRIMA GİTTİKİ…”

Devamında ise Davutoğlu, “Artık hangi siyasi iktidarın hani bakanın ne dediği önem taşımıyor. Sedat Peker ne diyor o konuşuluyor” dedi.

Davutoğlu, “Ekvador'da Türkiye’ye giden gemide şu kadar mal yakalandı. En ağırı da ne biliyor musunuz. Turgut Özal’ın döneminde alınan ve hepimizin kullandığı bizden önce de rahmetli, Ecevit’in, Demirel’in Erbakan’ın kullandığı uçak Brezilya’da içinde kokainle yakalandı. Peki nolmuş bu uçağı satmışlar. Bu uçağı bir firmaya satmışlar ve bur firma uçağı kokain ticaretinde kullanıyor. O kadar ağrıma gitti ki. “ ifadelerini kullandı.

"CANLI YAYINDA KARŞIMA ÇIKSIN"

Konuşmasının devamında Davutoğlu, “Sayın cumhurbaşkanının son dönemde takındığı üslup, kendisi her hakka sahip, muhataplarının ise hiçbir hakkı yok. Kendi başkanını ihanetle suçluyor. Bu suçlama siyasi rakibinize bile yapılamaz. İhanet suçlamasının içini doldurması lazım. O her türlü hak ile sizi suçluyor, suçlamanın sınırı da yok. Kendi başkanına liyakatsız ve hain suçlamasının iki suçlamanın da altının boş olduğunu en iyisi kendisi biliyor. Sadece kendisini dinlediğini düşündüğü kitleleri bir anlamda hipnotize etmeye çalışıyor. Birtakım provokatörleri karşıma çıkarmaya çalışıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meydan okuyarak canlı yayında tartışmaya çağırmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Davutoğlu, “İstediği gazetecileri karşıma çıkarsın, kendisi otursun. Kendisine bütün sorular önceden verilsin. Hatta bir ekip de hazırlasın arkasına onu oturtsun, bir de prompter koysun ondan da takip etsin. Ben tek başıma, yalın kılıç, en berrak halimle oraya oturacağım tek başıma. İhanet neyse gözümün içine baka baka ihanet neyse söyleyecek. Onun anladığı anlamda ihanet, körü körüne kendisine sadakat dışında bir şey yaparsanız ihanet. Kusura bakmasın, benim borcum bu millete” ifadelerini kullandı.

“HODRİ MEYDAN, HESAPLAŞMAYA VARIM”

“Ben hazırım, meydan okuyorum. Hodri meydan, ben hesaplaşmaya varım” diyerek Erdoğan’a seslenen Davutoğlu, “Hangi aşamada liyakatsız olmuşum söylesin, neye ihanet ettiğimi söylesin” çıkışında bulundu.