Erdoğan: ''Bir müslüman olarak...''

Erdoğan: ''Bir müslüman olarak...''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Metal Sendikası Kadın İşçicler 21. Büyük Kurultayı'na katılıdı.

Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması esnasında salondaki kadınlar ayağa kalkarak ''Recep nerede biz oradayız'' sloganları attı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İnsanları hiç bir zaman cinsiyetlerine göre tasnif etmedik. Bizim için insan kadınıyla erkeğiyle insan yaratılanların en şereflisidir.

Bir müslüman olarak mukades kitabımızda bir sure kadına ayrılmıştır. Nisa Suresi El Nusa. Bu kadına verilen önemin en açık ifadesidir. Kadını yok sayan erkek kendi yarısından vaz geçmiş demektir.

Kadınlar kota değil adil bir yarış talep ediyor. Kadınlar istismar edilmek değil saygı görmek istiyor. Kimse kadınların bu isteklerine kulak tıkayamaz sırtını dönemez. Biz bugüne kadar kadınlarımızın hak arayışlarında hep yanlarında olduk. 40 yıllık siyasi hayatımda hangi mücadeleye girdiysem yanımda hep kadınlar vardı. Tüm başarılarımın arkasında kadınların gayreti ve emeği vardır.

Birileri rahatsız olabilir ama biraz önceki kadın arkadaşımın tescil ettiği gibi ayaklarının altını öptüğüm annemin tüm hayatımda çok özel bir yeri vardır. Anacığım ayağının altını öperken ayağını çekerdi. Oğlum ne edeysun derdi. Ben de anne cennetin kokusunu benden mahrum mu ediyorsun derdim.

1_8866.jpg

Benim için kadın eşimdir, hayatımı paylaştığım iyi kötü günümde yan yana olduğum eşimle birlikte tüm kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum. Benim için kadın gözlerimin nuru olan kızlarımdır. Benim için kadın torunumdur. tüm kız evlatlarımı muhabbetle kucaklıyorum, hepsinin alınlarından öpüyorum. En büyük saygıyı en büyük selamı anmayı hak edenler şehitlerimizin anneleridir eşleridir, çocuklarıdır.

Geride sevdiklerini bırakarak büyük bir mücadeleye girişen bu kahramanları rahmetle yad ediyorum. Onlar peygamberlikten sonra en yüce makamın sahibi oldular. Onları kutluyorum. Ey Şehit oğlu şehit isteme benden makber  sana avucunu açmış duruyor peygamber. Onlara selam olsun.

Bu ülkenin kadınlarını yanına alanın sırtı yere gelmez, karşısına alan da artık iflah olmaz.

Kadınlardan oluşan birliğiyle Erzurum'da ve İzmir'de savaşan Kara Fatmalar vardır. Manisa'da Gördesli Makbule Hanımlar vardı. Kadınların geleceğimizde nasıl hayati rol oynadıklarını gördüğümüz için onlara öncelik veriyoruz. TİKA'nın Afrika'da, Balkanlar'da bu önceliğin somut çıktılarını gördük.

Kadın elinin değmediği hiç bir işin başarıya ulaşma şansı yoktur. Yeni Türkiye'yi birlikte inşaa ediyor muyuz? Yeni anayasayı birlikte hayata geçiriyor muyuz? Katil devlet diyerek ihanet çukuruna gömülenlere inat devletimize sahip çıkıyor muyuz? Sendikaları terör örgütlerinin değil gerçek emekçilerin yuvası haline getiriyor musuz? Sendikaları silah deposu haline getirenlere karşı dimdik duruyor muyuz?

Bayrağımıza eş bayrak arayanlar bu ülkede kendilerine yer bulamayacaklardır. Çukurlara gömülecektir. Devlet içinde devlete asla izin verilmeyecektir.

Tarım toplumlarında tarlanın ekiminden biçininde çalışan kadınlar vardı. Dışarıda fabrikada ofiste çalışmayan kadınlar evlerinde küçük çaplı üretim yaparak iş hayatındaki yerlerini almışlardır. Kadını sadece evine hapseden anlayış sadece yakın döneme ait bir adımdır.

Bana kadına en büyük zararı ekonomik özgürlük parantezine mahkum eden anlayış vermiştir. Ailesinin tüm hayatını çekip çeviren kadının bu feddakarlığını hangi maddi imkanla kıyaslayabiliriz. Kadın emeğinin ve bedeninin sömürülmesine yönelik her girişim toplumların geleceğini hedef alıyor. Batıda bu ailelerin parçalanmasıyla kendisini gösteriyor. Şu anda Avrupa'da nüfus çöküyor. Kadınlar iş hayatındaki her konuma gelecekler ama aynı zamanda ailesiyle dostlarıyla ilişkisini de sürdürecekler.

Erkeğin olmadığı yerde kadın kadının olmadığı yerde erkek yarımdır. Bize düşen rabbimizin takdirine ram olmaktır. Tüm emirler tüm yasaklar erkekler ve kadınlar içindir. İyi ve temiz erkekler ile iyi ve temiz kadınlardan söz edililir.

Peygamberimiz kadınların erkekler üzerinde erkeklerin de kadınlar üzerinde haklar olduğunu ifade ediyor. Kadınlarla ilgili faturayı kimse dine kesmesin. Kadınlarımız günümüzün şartları içerisinde daha adil bir noktya ulaşma taleplerini sonuna kadar destekliyorum.

Türkiye geçmişte kadınları sadece cinsiyetlerine göre değil kılık kıyafetine göre tasnif eden zihniyetin, nobran uygulamalara da şahit oldu. Kadının kafanın örtüsüyle değil kafasındaki fikirle, üzerindeki kıyafetle değil yüreğindeki sevgiyle değerlendiriyoruz. Başı açık başı kapalı ayrımı yapamayız buna hakkımız yok. Aynı aile içinde başı açık da var başı kapalı da var. Geçmişte başı örtülü evlatlarımız mağdur edildikleri için onların yanında yer aldık. Buna karşın başı açıklara karşı en küçük bir tacizimiz olmamıştır olamaz da.

Daha önce maalesef bu makamlara gelemiyordu. Niye almuyorsun? Başörtülü. Bu ayrımcılık değil mi? Maalesef bunu yaptılar. Bizi yaşam biçimi üzerinde eleştirenler bir delil ortaya koyamaz. Ben kendi kızlarımı bu ülkede okutamadım ya. Ben dertliyim ya. Kızlarımı başörtülü olduğu için okutamadım ya. Öz yurdunda garipsin öz yurdunda parya. Amerika'da okutabiliyorsun Türkiye'de okutamıyorsun. Bir çok lider bana sordu ya. Dedim böyle böyle. İster başı açık ister başı örtülü. İşte gerçek demokrasi bu bağımsızlık bu. Dertliydik hamdolsun aştık.

Bir taraftan katil devlet diyorlar bir tarafdan da orayı terk etmesi için hakaret ediyorlar. Bu ülkenin Çalışma ve Sosyal Güvnelik Bakanı. Bir sendika olarak senin kapını çalacağın bir bakan. Bunu yapamazsın, yaptığın anda karşılığını bulursun bulduğu anda da rahatsız olur.

Ben sendikacı arkadaşlara zaman zaman cevap vermişimdir. Nezaketsizlik gösterildiği zaman ben de cevabını veririm. Karşılığını aynen bulursunuz. Kadınlarımızın bu tür yollara tevessül edenlere hak ettikleri cevabını verdiklerine inanıyorum.