Erdoğan: ''Bir gece ansızın vurabiliriz...''

Erdoğan: ''Bir gece ansızın vurabiliriz...''
Güncelleme:

2023 Gençlik Şurası'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristler için çok sert açıklamalarda bulundu.

2023 Gençlik Şurası'nda konuşun Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu vatan topraklarımızı kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir. Bölmeye çalışanların üzerine hep beraber bizler de Gabar'da, Tendürek'te, Cudi'de, Bestler-Dereler'de, Kandil'de F-16 olur oraya doğru gideriz. Nerede nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik bir taciz varsa bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız. Aksi takdirde kusura bakmasınlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi'nde düzenlenne  2023 Gençlik Şurası'nda konuştu. İstifası istenen başkanlara  gençler üzerinden mesaj veren Erdoğan ABD'yi de sert dille geleştirdi. Gençler ikinci bir dil ve Osmanlıca çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: Sevgili gençler, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Fatih'in İstanbul'u fethettiği ruhu selamlıyorum. Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Hacı Bektaşların, Şahin Beylerin, Sütçü İmamların, Nene Hatunların her biri cesaret abidesi olan nice kahramanların torunları olan gençlerimizi selamlıyorum.

"BİR GECE ANSIZIN VURABİLİRİZ"

Nerede, nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik taciz varsa, bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız. Aksi taktirde kusura bakmasınlar. 

İSTİFASI İSTENEN BAŞKANLARA MESAJ 

Siz siz oldun, gençliğinizi öldürmeyin. Bir tek gününüzü, bir tek saatinizi sakın ha, boşa geçirmeyin. Unutmayınız, bizim gençlik konusunda bir Kızıl Elmamız var. Biz, imanına, inancına sahip bir gençlik istiyoruz. Bizler bu yola, koltuk, makam sevdasıyla değil, hizmet sevdasıyla yola çıktık. Biz yerine gençleri bırakmayı düşünmeyenlerden olmadık. Vakti saati geldiğinde bu görevi sizler devralacaksınız. Sizler kendinize bir takım haklar lütfedilmesini beklemiyorsunuz. Sizlerin tek istediği fırsat kapısının aralanmasıdır. 2023 hedeflerimiz, 2053 ve 2071 vizyonlarımız, hepsi de sizin içindir. Bu frısatları çok iyi değerlendirin.

Şimdi devam eden kongrelerimizde yeni görev  alan arkadaşlarımızın önemli bir kısmının gençlik kollarımızdan yetişme olduğunu  hamdolsun memnuniyetle görüyorum. Aynı durum yarın belediye başkanlığı seçiminde,  milletvekili seçiminde de olacaktır. Hiç şüphesiz günü geldiğinde, daha yüksek  irtifa. İnşallah dinamik gençler daha yüksek irtifada bakacaksınız ki  Cumhurbaşkanlığı makamında da sizlerden birisi olacaktır.

GİRİŞİMCİ GENÇLER OLUN...

Kendinizi asla küçümsemeyin. Mücadeleden korkmayın. Sizlerin bir mıh olarak gördüğü adımın milletimizin hayatında nasıl bir etkiye yol açacağı ancak ileride bilinebilir.  Ben sizlere güveniyorum, yüreğinizdeki aşkın, gözlerinizdeki kararlılığın hakkını vereceğinize inanıyorum. Bu yolculuğunuzda bugüne kadar hep sizlerle birlikte oldum. Ömrüm yettiğince, bu can bu tende olduğu müddetçe yanınızda olmaya da devam edeceğim.

Girişimcilik genç olmanın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Gençlerimizden beklentimiz memur olmakla değil, girişimci olmakla ilgilenmeleridir. Bazı kelimeleri ardı ardına sıralamak değildir. Siz istediğiniz kadar inovasyon deyip durun, yeterli bilgi ve çalışma azmine sahip değilseniz sonuç hüsran olur. Batılı bir yazarın söylediği bir söz var, kulağınıza küpe olsun ; Hep denedin hep yenildin, olsun. Gene dene, gene yenil, daha iyi yenil. Bize denemekten hiç bıkmayan ve nihayetinde Allah'ın izni ile tuttuğunu koparan bir gençlik lazım o gençliği de karşımda görüyorum. 

GENÇLERE OSMANLICA ÇAĞRISI

Dil öğrenmek bir başka önemli husus. Tüm gençlerimizin en az bir yabancı dil öğrenmelerini bekliyorum. Onların dil öğrenimine ağırlık vereceksiniz. Bundan kastım da sadece İngilizce değildir. Mutlaka en az 2. bir dili öğrenin. Osmanlı döneminde bir akıncının bir elçinin en az 6-7 dili iyi derecede bildiği anlatılır.Hedeflerimize sadece memleketimizde oturup  kendi dilimizi konuşarak ulaşamayız. Gençlerimizin geri dönmek ve benliklerine  sahip çıkmak kaydıyla diğer ülkelerde bulunmalarını ve tecrübe kazanmalarını  önemsiyorum. Bunun yanında Osmanlıcayı en azından yüzünden okumasını bilmeniz  gerekiyor. Eğer siz 600 yıllık kitaplarımıza, belgelerimize, kitabelerimize  Fransız kalırsanız, Fransızca bilmeniz bir işe yaramaz. Böylesine büyük bir  birikimi kullanamayan gençlerimizin arzu ettiğimiz köklü ve derin duruşu  sergileyebilmeleri çok zordur.

Büyük filozof Platon'un akademisinin kapısında ne yazıyor; 'Matematik bilmeyen giremez' dediği yazıyor. Eğer kardan zarardan, toplama ve çıkarmadan anlamazsanız işinizi yürütemezsiniz. Gençler sesiniz çıkmadı hayırdır? Yanlış mı söyledim? Osmanlı'da yöneticilerin aynı zamanda iyi birer matematikçi olduğunu hatırlatmak isterim. 

2023 İÇİN CİDDİ HAZIRLIK YAPIYORUZ 

Türkiye olarak 2023'ü hem hedeflerimiz  itibarıyla hem de tarihe kalıcı bir iz bırakmak için çok iyi bir şekilde  değerlendirmemiz gerekiyor. Bu amaçla Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu'nun  koordinasyonunda 2023 kutlamaları için ciddi bir hazırlık yürütüyoruz. Yurt  içinde ve yurt dışında pek çok faaliyeti kapsayan bu kutlamaların, nereden  geldiğimizin, nerede bulunduğumuzun ve nereye gittiğimizin derli toplu bir  muhasebesine de imkan vereceğine inanıyorum. Sizler 2023 kutlama etkinliklerine  sahip çıkmanızı istiyorum.

ERDOĞAN'IN OKUDĞU ŞİİR GENÇLERİ COŞTURDU 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına Arif Nihat Asya'nın 'Fetih Marşı' şiirinden  okudiği dizeler salonu ayağa kaldırdı.

İşte Arif Nihat Asya'nın 'Fetih Marşı' isimli şiiri;

Yelkenler biçilecek, yelkenler dikilecek;
Dağlardan çektirilen, kalyonlar çekilecek;
Kerpetenlerle sûrun dişleri sökülecek!

Yürü; hâlâ ne diye oyunda, oynaştasın?
Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!

Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden
Senin de destanını okuyalım ezberden
Haberin yok gibidir taşıdığın değerden

Elde sensin, dilde sen; gönüldesin, baştasın
Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!

Yüzüne çarpmak gerek zamânenin fendini!
Göster: kabaran sular nasıl yıkar bendini!
Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini!

Şu kırık âbideyi yükseltecek taştasın;
Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın

Bu kitaplar Fâtih'tir, Selim'dir, Süleyman'dır;
Şu mihrab Sinânüddin, şu minâre Sinân'dır;
Haydi, artık uyuyan destanını uyandır!

Bilmem, neden gündelik işlerle telâştasın
Kızım, sen de Fâtihler doğuracak yaştasın!

Delikanlım! işaret aldığın gün atandan!
Yürüyeceksin! Millet yürüyecek arkandan!
Sana selâm getirdim Ulubatlı Hasan'dan!

Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın;
Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!

Bırak, bozuk saatler yalan yanlış işlesin!
Çelebiler çekilip haremlerde kışlasın!
Yürü aslanım, fetih hazırlığı başlasın

Yürü, hâlâ ne diye kendinle savaştasın?
Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!