Erdoğan: ''Hanımefendi, hanımefendi... Bizi provoke etme!''

Erdoğan: ''Hanımefendi, hanımefendi... Bizi provoke etme!''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Pursaklar’daki toplu açılış töreninde izleyiciler arasındaki bir kadına "Hanımefendi, hanımefendi! Hiç yakıştıramıyorum. Bitsin konuşmam ondan sonra gelir konuşuruz. Çok ayıp. Provoke etme bizi" şeklinde tepki gösterdi.

Seçim çalışmalarına Ankara'da devam eden AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pursaklar ilçesindeki mitingde konuştu.

Erdoğan, kendisine seslenen miting katılımcılarından bir kadına, "Hanımefendi, hanımefendi! Hiç yakıştıramıyorum. Bitsin konuşmam ondan sonra gelir konuşuruz. Çok ayıp. Provoke etme bizi" diyerek tepki gösterdi. 

"Türk gazeteciler ve yargıçlar hapishaneleri doldururken Türkiye'nin diktatörü Erdoğan İsrail demokrasisine laf uzatıyor" diyen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya yanıt veren Erdoğan, "Ey Netanyahu, kendine gel kendine. Sen zalimsin, sen 7 yaşındaki Filistinli yavruları katleden zalimsin. Allah'ın izniyle bu millet ayakta olduğu sürece hiç kimse ezanların semalarda yankılanmasına engel olamaz, Kudüs davasını bize unutturamaz" diye konuştu.

Erdoğan, "Biz bu ülkede hiçbir Musevi'ye zulmetmedik, hiçbir sinagoga kalkıp da sizin yaptıklarınızı yapmadık. Bizi tahrik etmeyin. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz o ayrı mesele ama bunun hesabını uluslararası camiada size soracağız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Ezanımıza hor bakanlar, hazmedemeyenler, bayrağımızı yakanlar CHP ile el ele gördük mü? Bunlar CHP ile el ele. Gördük mü? Belge ile konuşuyorum.

(İzleyiciler arasında bir kişiye) Hanımefendi, hanımefendi! Hiç yakıştıramıyorum. Bitsin konuşmam ondan sonra gelir konuşuruz. Çok ayıp. Provoke etme bizi.

Ezan, bayrak ve vatan düşmanlarına sandıkta sağlamından bir Osmanlı tokadı bekliyorum

Bu seçimlerde ezan düşmanlarına esaslı bir ders vermenizi bekliyorum. Bu seçim bir beka seçimidir. Bu seçimde bunlara gereken dersi vermeliyiz. Ezanımızı hazmedemeyenler, bayrağımızı yakanalar bunlar CHP ile el ele. Belgeyle konuşuyorum. Şu anda Bay Kemal bunlarla el ele mi, kol kola mı, sandığa beraber gidiyorlar mı? Ankara'da Bay Mansur bunlarla birlikte mi? 4'lü çete; CHP, HDP, sözde İYİ Parti ve Saadet. Sizden hep beraber dersinizi orada verin.

İsrail Başbakanı  Netanyahu, attığı Tweet'te Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Gazeteciler ve hakimler hapishanelerini doldururken, diktatör Erdoğan İsrail'in demokrasisine saldırıyor" demişti.

İsrail durur mu, Mescid-i Aksa'yı postallarıyla kirletmeye cüret ettiler. Şimdi de İsrail'in başındaki o soyguncu, soygundan yargılanıyor. Bu adam şimdi 'Türkiye'de gazeteciler cezaevinde, bize ders vermesin'. Ey Netanyahu kendine gel, sen zalimsin. 7 yaşındaki o yavruları öldüren bir zalimsin. 7'den 70'e kıyan bir zalimsin. Sen bizim oradaki kutsal mabedimizi, postallarıyla senin askerin, polisin buralara giriyor. Tahrik etme! Biz bu ülkede hiçbir Musevi'ye zulmetmedik. Biz tahrik etmeyin, biz bu oyuna gelmeyeceğiz ama bunun hesabını uluslararası camiada soracağız. Kimse bize Kudüs davasını unutturamaz.

"CHP VE HDP EMRİ KANDİL'DEN ALIYOR"

CHP'den FETÖ'cü belediye başkan adayları var. Biz çukur eylemlerinin ardından belediyelerden PKK'yı temizlemek için uğraşırken şimdi CHP bunları belediyeye taşıyor. Pursaklar'da HDP'nin adayı var mı? Kimi destekliyorlar. CHP'yi destekliyorlar. Saklmaya çalışsalar da ittifakın iç yüzü hergün belli oluyor. Bölücü örgütün emrindeki parti CHP ve İYİ Parti ile ittifakın gizleme gereği duymuyor. Büyük Ankara mitingimizi 23 Mart'ta gerçekleştireceğiz. Biz emirleri milletimizden alırız. CHP ve HDP emri Kandil'den alıyor. Bu ittifak karanlık bir ittifaktır. Önde görünen farklı arkadaki silüet farklı.

YARIN AÇILIYOR

Pursaklar'a yatırımlar arasında belediye hizmet binası var. 29 kalem yatırımın Pursaklar'a hayırlı olmasını diliyorum. Sağlıkta ülkemizin en büyük şehir hastanesini Ankara'ya kazandırdık. Bilkent Şehir Hastanesi'nin açılışını yarın yapacağız.

Bay Kemal '10 yıl önce daha iyiydi' diyor. Bir koyun teslim edin kaybeder gelir ama koltuğunu kaybetmiyor. 31 Mart'ta öyle bir ders verelim ki CHP'ye oy veren kardeşlerimizi de bu adamdan kurtaralım. 

Yüzlerce hizmetle Pursaklar'ı Ankara'nın yükselen yıldızı haline getirdik. Millet kıraathanelerimizden biri Pursaklar'dadır. Kuyubaşı-Esenboğa metro hattıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. İlçemizi yüzlerce parkla donattık. Köy konakları, kreşlerle Pursaklar'ı cazibe merkezi haline dönüştürüyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızın çok güzel projeleri var.

 
 
 
 

Seçiniz...