Erdoğan tepki göstermişti ! Geleceğiz deyip katılmayan isimler belli oldu

Erdoğan tepki göstermişti ! Geleceğiz deyip katılmayan isimler belli oldu
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT World Forum adlı toplantıya katılmadığı için tepki gösterdiği isimler belli oldu.

TRT tarafından düzenlenen ve uluslararası katılımcılarla uluslararası ve bölgesel konuların tartışıldığı ‘TRT World Forum’ adlı toplantı dün gerçekleştirildi.Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada toplantıya katılmayanlara tepki göstermişti. Erdoğan, "'Küresel düzeyde bunalımların yaşandığı böylesi bir dönemde meseleleri bir araya gelerek konuşabilmeyi ve çözüm önerileri üretebilmeyi gerçekten önemsiyorum. Daha önce katılacaklarını bildirdikleri halde Barış Pınarı Harekatı'nı gerekçe göstererek programlarını iptal edenler aslında bu büyük fırsatı kaçırmışlardır. Türkiye'nin başlattığı harekatı protesto amacıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin demokrasiyi hazmedemediklerini düşünüyorum ve terör örgütlerine de destek verdiklerini düşünüyorum. Bu tiplerin teröre karşı olduklarını hiçbir yerde anlatmalarına gerek yok." ifadelerini kullandı.

İŞTE O İSİMLER

Hürriyet'ten İpek Yezdani'nin haberine göre, TRT World Forum'a daha önce katılacağını bildirip katılmayan isimler şöyle:

- Dilma Rousseff-Eski Brezilya Devlet Başkanı

- Mahmud Ahmedinejad-Eski İran Cumhurbaşkanı

- Yanis Varoufakis-Eski Yunanistan Maliye Bakanı

- Elias Nicholas Bou Saab-Lübnan Milli Savunma Bakanı

- Riad Hijab-Eski Suriye Başbakanı

- Saeb Erekat- Filistin Kurtuluş Örgütü İdare Komitesi Genel Sekreteri

- George Ciamba-Romanya Avrupa Birliği Bakanı

- Christian Kern-Eski Avusturya Başbakanı

- Alan  Doss-Kofi Annan Vakfı Başkanı. 

Hürriyet