Erdoğan: ''Umarım ateşkes adımları atılır''

Erdoğan: ''Umarım ateşkes adımları atılır''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göçmenlere kapıların açılmasıyla ilgili "Blöf yaptığımız sanıldı, kapılar açılınca telefonlar gelmeye başladı" dedi. İdlib'deki son durumu, Rusya Devlet Başkanı Putin'le değerlendireceklerini belirten Erdoğan, "Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuştururuz" dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en büyük gücü, birliği, beraberliği, kardeşliği ve dayanışmasıdır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin en büyük gücü, birliği ve dayanışmasıdır. Ülkemizi terör örgütleriyle kuşatma, şehirlerimize gözünü diken rejimlerle tehdit etme, ekonomik tuzaklarla tökezletme peşinde olanlara fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

Erdoğan, “Ülkemizi terör örgütleriyle kuşatma, şehirlerimize gözünü diken rejimlerle tehdit etme, ekonomik tuzaklarla tökezletme peşinde olanlara fırsat vermeyeceğiz.” diye konuştu.

“Artık kapılar açılmıştır”
Düzensiz göçmen hareketine ilişkin gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Kapıları açınca telefon, telefon üstüne gelmeye başladı, ‘Kapıları kapatın’…’Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız’ dedik.”

Putin ile görüşme
Rusya Devlet Başkanı Vladimin Putin ile görüşeceklerini ifade eden Erdoğan, “Gelişmeleri değerlendireceğiz. Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuştururuz.” dedi.

Erdoğan, “15 Temmuz’da başaramadıklarını Suriye üzerinden hayata geçirmeye çalışanları bir kez daha hüsrana uğratmakta kararlıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Seçiniz...