Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Enerji Bakanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da G20 ülkelerinin enerji bakanlarının bir araya geldiği enerji toplantısında konuştu. Erdoğan, "Küresel enerji meselelerini çok boyutlu bir yaklaşımla ele almamız gerektiğine inanıyorum. Bilhassa enerjinin yatırım ve finansman boyutu çok önemli. G20 ülkelerinin bu alanda iş birliğini geliştirmeleri için zemin bana göre müsaittir" dedi.
 
Erdoğan'ın mesajları şöyle:

"Özel sektörün dinamizmi kamu ile birleştirdiğinizde başarılı projeler ortaya çıkmaktadır. Alt yapı yatırımları kapsamında özellikle enerji yatırımları kapsamına önem veriyoruz. Uluslararası enerji ajansı 2035'e kadar enerji ihtiyacını 48 trilyon dolar olarak hesaplıyor.

Dünyanın önde gelen ekonomileri arasında finansal ve makro ekonomik konularda daha güçlü bir koordinasyon mevcutsa bunda gerçekten G20'nin çok büyük bir payı var. Esas hedefimiz de krizlere sebep olan ortamı önleyecek tedbirleri almak ve küresel ekonomiye ilişkin iş birliğini kurumsal bir yapıya kavuşturmak olmalıdır

Afrika ülkelerinin yakaladığı büyüme hızı gelişmiş bazı ülkelerin üzerindedir ancak enerjiye erişimde sorunlar yaşanmaktadır. Bu yüzden ülkelerin desteklenmesi gerekmektedir. Afrika ülkeleriyle enerji alanında yakın iş birliği yaptık.

Küresel enerji meselelerini çok boyutlu olarak ele almamız gerektiğine inanıyorum. G20 ülkelerinin bu alanda işbirliğini geliştirmeleri için zemin hazırdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "G20 üyeleri olarak geçtiğimiz yıl kabul ettiğimiz büyüme stratejilerini uygulamaya geçirdiğimiz takdirde 2018 yılına kadar yüzde 2,1 oranında ilave büyüme sağlanmasını bekliyoruz. Bu da küresel ekonomiye 2 trilyon dolar ilave kaynak girişi anlamına geliyor" dedi.