Erdoğan'ı kızdıracak açıklama !

Erdoğan'ı kızdıracak açıklama !

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, göçmen anlaşmasıyla ilgili sert ifadeler kullandı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz: Biz göçmen anlaşmasını, Başbakan Davutoğlu liderliğindeki Türk hükümeti ile yaptık, Erdoğan ile değil.

Türkiye’nin, Alman TV’sinin Erdoğan’ı eleştiren klibine verdiği tepkiler ve AB ile göçmen anlaşması konusu, Avrupa’da gündem olmaya devam ediyor.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre AP Başkanı, Alman Sosyal Demokrat partili Martin Schulz, Erdoğan’a karşı Bild Gazetesi’ne bu pozu verdi.

Son gelişmeleri Alman Bild am Sonntag Gazetesi’ne değerlendiren Avrupa Parlamentosu Başkanı SPD’li Martin Schulz, “En ufak bir eleştiride büyükelçiye nota veren biriyle nasıl böyle bir göçmen anlaşması yapılabilir?” sorusuna ilginç bir cevap verdi. Schulz’un, elini tabanca gibi tutup Erdoğan’a karşı poz vermesi de dikkat çekti.

DAVUTOĞLU CİDDİ ORTAK

Schulz, “Biz Erdoğan ile bir anlaşma yapmadık, biz Türkiye Cumhuriyeti ile anlaştık. Biz Davutoğlu’nun başbakanlığındaki Türk hükümeti ile anlaştık. Oldukça ciddi bir ortak” cevabını verdi. Bu sözler, “Erdoğan’ın gölgesinde kalıyor” eleştirilerine karşı Davutoğlu’na bir destek olarak da yorumlanıyor.

Erdoğan’ın, eleştirel video klibine gösterdiği tepkiyi anlamsız bulduğunu belirten Schulz şöyle devam etti:

ERDOĞAN BU KEZ İLERİ GİTTİ

“Politikacılar eleştiriyle yaşamalı, Türkiye’nin cumhurbaşkanı da buna dahil. Başka bir ülkenin liderinin, karikatürize edildi diye, bizim demokrasimizdeki haklarımızı kısıtlama hakkı yoktur. Ne oluyoruz yani? Göçmenler konusunda, demokrasi olmayan bir yerle de anlaşma yapılabilir. Erdoğan’ı iyi tanırım. Açık konuşan biri ve açık konuşmaktan anlar. Ve şimdi ona şunu söylüyorum; Sevgili Erdoğan, bu kez bir adım fazla gittiniz. O kadar da değil… Eleştiri demokrasi kültürünün temellerinden biridir.”

AB ÜYELİĞİ BAŞKA, VİZE BAŞKA

AB’nin Balkan rotasını kapatmaması halinde Türkiye’ye bağımlı kalıp kalmayacağı sorusunu da Schulz, şu cevabı verdi:

“AB, Türkiye’ye bağımlı değil. Göçmen krizi ile tam üyelik anlaşmalarını ve vize kolaylığını karıştırmamak lazım. Türkiye bu anlaşma ile AB’ye daha çok yakınlaşmaya başladı, artık AB üyeliği için daha yoğun şekilde mücadele edecek. Göçmen anlaşmasının yürüyeceği konusunda ise iyimserim.”