Erdoğan'dan normalleşme ve Kanal İstanbul projesi için yeni açıklama

Erdoğan'dan normalleşme ve Kanal İstanbul projesi için yeni açıklama
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, İstanbul'da kıldığı cuma namazı sonrasında koronavirüste yeniden normalleşme süreci ve Kanal İstanbul projesi için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da kıldığı cuma namazı sonrasında kameraların karşısına geçerek gündemdeki soruları yanıtladı.

Ermenistan'daki gelişmelerle ilgili "Darbenin her türlüsüne karşıyız" diyen Erdoğan, koronavirüs kısıtlamalarının esnetilip esnetilmeyeceği ile ilgili olarak da ''Bilim Kurulumuzun çalışmaları pazartesi günü Kabine'ye gelecek. Orada müzakeresini yapacağız. Lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, kafeteryalarla ilgili ne adımlar atarız, otellere varıncaya kadar ne yapmamız gerekiyor, bunların kararını Kabine toplantısında alacağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada ''Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız. İnadına yapacağız'' demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine 'inadına' kelimesini ''İstanbul'a güzellik kazandıracağız'' anlamında söylediğini açıkladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

HOCALI KATLİAMI

Hocalı katliamının Ermenistan'ın kişiliğinin ne olduğunu ortaya koyması bakımından çok çok önemli. Bir gecede insanları tanklarla saldırıya geçmek suretiyle yüzlerce, binlerce insanın orada katledilmesi kabul edilebilir bir şey değil. 

ERMENİSTAN'DAKİ DARBE GİRİŞİMİ

Darbenin her türlüsüne karşıyız. darbeleri kabul etmemiz mümkün değil. Askerin devreye girmek suretiyle adeta darbe çığırtkanlığına girmesi kabul edilebilir değil. Bütün mesele yönetim değişikliğine gidilecekse Ermenistan halkı yapar.

YENİ NORMALLEŞME TAKVİMİ

Her zaman bir sözüm var. Bilim kurulumuz var, Bilim Kurulumuzun çalışmaları pazartesi günü kabinenin önüne gelecek. Bunun biz orada tekrar müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi illerimizde ne konumda olduğunu orada Sağlık Bakanımız bizlere sunumunu yapacak. Sunumdan sonra bizler ne gibi tedbirler alabiliriz. Özellikle lokantalarla, kafeteryalarla ilgili ne gibi adımlar atarız, otellere varıncaya kadar bunların kararını pazartesi günü kabine toplantısında alacağız.

KANALİSTANBUL PROJESİ

Her türlü adımı atıyoruz, biz hizmet etmek istiyoruz. Dünya da hayran hayran izleyecek. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yerlere bunların hayalleri dahi ulaşamıyor. Şu anda başta Çevre Şehircilik ve Ulaştırma Bakanlığı olsun her türlü adım atmış bulunuyoruz. Bundan ne Anamuhalefet ne İBB Başkanı anlar. Biz ülkemizde hizmet etmek istiyoruz. Boğazın ne tür tehdit altında olduğunu benim İstanbul'da yaşayan halkım gayet iyi biliyor. Anamuhalefet yaptırmayız, istemezük, yahu siz neyi istiyorsunuz ki? Bir sel felaketi oldu İzmir ne hale geldi görüyorsunuz? İstanbul ne hale geldi görüyorsunuz? Tedbirleri var mı yok! İstanbul'da benim belediyeyi devraldığım dönem gibi çöp dağları yükselmeye başladı. Sen belediye başkanı değil misin? İstanbul eskiye mi dönecek! Bu benim çılgın proje diye tanımladığım bir projedir. Yeni bir proje değildir. Dünya bu projeyi hayranlıkla izleyecek. Diğer projelerimizi izlediği gibi. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz.

 


 
 

Seçiniz...