Erdoğan’ın Babacan’a verip tutmadığı o söz ortaya çıktı

Erdoğan’ın Babacan’a verip tutmadığı o söz ortaya çıktı
Güncelleme:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2011 seçimleri öncesinde Erdoğan’a ‘ben bir daha aday olmayayım’ dediğini, Erdoğan’ın ise itiraz edip “AK Parti tüzüğüne göre üçüncü dönemi birlikte dolduruyoruz. Sen ticarete dönersin ben vakıf işleriyle uğraşırım” dediğini söyledi.

Gazetecilerle bir araya gelerek sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Erdoğan ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan , Babacan’ın “Seçimi almamız yetmez, Türkiye’yi iyi yönetmemiz, Türkiye’yi düzlüğe çıkarmamız gerekir. Türkiye’yi iyi yönetemezsek demokrasi kaybeder, daha sert otokrasi gelir” dediğini köşesine taşıdı.

Babacan’ın AKP’de siyaset yaptığı dönemde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine verdiği bir sözü aktaran Tezkan, şu ifadeleri kullandı:

“Babacan 2011 seçimleri öncesinde Erdoğan’a ben bir daha aday olmayayım demiş. Erdoğan itiraz etmiş. AKP tüzüğüne göre üçüncü dönemi birlikte dolduruyoruz. Sen ticarete dönersin ben vakıf işleriyle uğraşırım demiş…

Demiş mi demiş….

Babacan sonra işler değişti diyor; güç zehirlenmesi oldu… Biz demeyi bıraktı ben demeye başladı. İstişarenin yerini talimat aldı.

(Yazının sonunda bir parantez açayım. Kimse 2014 yılında başbakanlığı ve AKP genel başkanlığını bıraktı, kurala uydu demesin. Fiilen hiçbir gün, hiçbir saat, hiçbir dakika bırakmadı. Bu ayrı ve önemli bir yazı konusu. Parantez kapandı)

Babacan’la aynı görüşteyim. Türkiye’nin en büyük sorunu güç zehirlenmesi…”

Mehmet Tezkan'ın HalkTV'deki yazısının tamamı için...