Ertuğrul Özkök'e hapis istemi !

Ertuğrul Özkök'e hapis istemi !

AK Partili Süleyman Soylu dava açtı: "Ertuğrul Özkök'e 2 yıl 8 ay hapis isteniyor"

AKP Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün 'Vur emrini kim verdi?' yazısında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

Zaman'dan Elif Eşit'in haberine göre Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, "Basın özgürlüğünün, belli ölçülerde abartmayı, hatta kışkırtmaya başvurmayı da içerdiğinin kabul edilmesi gerektiği, gazetecilerin yazılarında kullandıkları deyimler polemik niteliğinde olsalar da, nesnel bir açıklamayla desteklendiklerinde, bu ifadelerin asılsız kişisel saldırı olarak görülemeyeceği'' ifadelerine yer verildi.

Haber veya yazının sarsıcı ve şok edici nitelikte olsa bile basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğinin bilinen bir husus olduğu anlatılan iddianamede, Hürriyet Gazetesi'nin 25 Temmuz 2015 tarihli nüshasında yayınlanan yazının iftira suçunun yasal unsurlarını oluşturmadığı ancak hakaret suçu yönünden değerlendirilmesi gerektiği bildirildi. İddianamede, şüpheli Özkök hakkında ‘basın yoluyla hakaret'' suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.