FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları yeniden alevlendi

FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları yeniden alevlendi
Güncelleme:

CHP'nin Meclis'e sunduğu FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasına yönelik önergeye İYİ Parti'den destek geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, siyasilere ve üst düzey bürokratlara ait Bylock, HTS ve uçuş listelerinin temin edilmesini komisyon başkanının engellediğini söyledi.

FETÖ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu üyesi ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Siyasilere ve üst düzey bürokratlara ait ByLock, HTS ve uçuş listeleri temin edilmedi, bunlar istenmeliydi ama komisyon başkanı engelledi” dedi.

Sözcü'den Veli Toprak'a konuşan Çıray, görev yaptığı komisyonun eksiklerini de sıraladı ve şunları söyledi: “Komisyonda bürokratlar ve emekli genelkurmay başkanları dinledikten sonra faaliyetleri sulandırılmaya başlandı. 15 Temmuz'da aktif görev yapan bürokratların komisyona gelmesi, iktidar tarafından engellendi. Süleyman Demirel, daha önce TBMM'de kurulan komisyona saatlerce bilgi verirken, eski cumhurbaşkanlarından sadece Abdullah Gül bize yazılı cevap gönderdi. Komisyonun talep ettiği siyasilere ve üst düzey bürokratlara ait ByLock, HTS ve uçuş listeleri komisyon başkanı tarafından temin edilmedi. Erdoğan'ın ‘komisyonun amacına ulaştığı' açıklamasının ardından Başkan Reşat Petek tavır değiştirdi ve bu açıklamadan sonra çalışma sonlandırıldı. Devlet Bahçeli de anayasa ve başkanlık tartışmasını başlatarak komisyonu gündemden kaldırdı.”

Sözcü