Hangi isim genel başkanlığa hazırlanıyor ?

Hangi isim genel başkanlığa hazırlanıyor ?

CHP'de son görev değişiklikleri sırasında ismi öne çıkan kadın siyasetçi, genel başkanlığa mı yürüyor ?

CHP, 16-17 Ocak tarihlerinde gerçekleştirdiği 35. Olağan Kurultayı’nın ardından ilk PM toplantısını geçen Cumartesi gerçekleştirdi. Pazar günü ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu MYK üyelerini açıkladı.

Odatv.com'un özel haberine göre Genel Başkan’ın Kurultay’da verdiği “değişim” mesajı, kendisinin PM anahtar listesinde gerçekleşmediği, bunun üzerine delegelerin listelerin değişmesi noktasında inisiyatif alarak değişiklik yaptığı görülmüştü. Bu durumun MYK’ya ne derece yansıyacağı merak edilmekteydi..

 

BÖKE GENEL BAŞKAN MI OLACAK ?

Tabanda yürütülen tartışmalardan bir diğeri, Selin Sayek Böke’nin Genel Başkanlık için hazırlandığı yönünde. Bu tartışma, özellikle Böke’nin parti sözcüsü olmasının ardından alevlendi.

Olumlu yönleri değerlendirildiğinde, tabandaki CHP’lilerin sıcak baktığı isim olan Böke’nin; Genel Başkanlık konusunda yetersiz kalabileceği de konuşmalara ekleniyor. Çünkü; bu kişilere göre “örgütü neredeyse hiç tanımıyor, akademiden doğrudan siyaset alanına transfer oldu.”

Siyaseten birlikte olduğu Derviş ekibinden birinin Genel Başkan olmasının tabanda bölünmeye neden olabileceği de kimilerince dile getirilmekte.